Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 450NM-es,210LE-s TDI...

Egy 450NM-es,210LE-s TDI motorral és 1800kg-os önsúllyal lehetne már gyorsulni az utcai versenyeken?

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 00:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen kocsival lehet gyorsulni versenyeken, a saját kategóriában. Szóval érted...ha egy ferrari kerül melléd, akkor lehetsz 900kg is, akkor is állva hagy.

Ha az érdekel, hogy mennyire húz egy ilyen kocsi, akkor azt mondom átlagosan. Erős, nagy nyomatékkal, de az 1800 kg-os önsúly nagyon nagy. Nem is tudom, milyen kocsi ez?

2010. okt. 21. 08:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták is, bármivel lehet gyorsulni. Csak épp lehet, hogy elvernek, mint a lovat.

Ennyi adatból egyébként sem lehet megmondani, mert ezeken kívül még nagyon sok dologtól függ a siker. A saját tömeg kicsit (nagyon) soknak tűnik, de az, hogy mennyire tudsz eredményesen gyorsulni, függ a váltó áttételezésétől, a végáttételtől, a motor jelleggörbéjétől, a hajtásmódtól és az autóra szerelt gumiktól. Egy alacsony nyomású, lágy pályagumival akár már ilyen teljesítmény mellett is meglepetést tudsz okozni egyeseknek, míg egy sprőd utcai gumi (főleg valami négyévszakos, energiatakarékos változat) semmit nem ér.

Összegezve: ennyiből nem lehet megmondani, ha annyira kíváncsi vagy rá, oda kell menni, oszt' kipróbálni.

(bár a gyorsulási versenyeken szeretnek ezt-azt "optimalizálni" az autókon, tehát egy valóban utcai autóval kicsit problémás helyt állni)

2010. okt. 21. 09:43
 3/16 anonim ***** válasza:
49%

Lehet bizony! :)

A benzineseket 1.6 sőt a széria 1.8-as benzineseket állva hagyja egy ilyen diesel.

És ne higgyétek, hogy nagyon fogja az az 1800kg..,

(Autóm: Kia Carnival LS 2.9Tdi 140Le 380Nm, aláz az utakon.. És nem kell visszaváltani (L) :D

2010. okt. 21. 11:37
 4/16 anonim ***** válasza:

Hát..nem tudom..

Az új Kia Carnival, ugyan ilyen 2.9 TDI motorral már 185 LE-s (nem 140), és a gyorsulása 12,9 sec.

Az én kis régi 1.4-es, 98 LE-s Clio-m 10.5 alatt van 100-on.

2010. okt. 21. 13:19
 5/16 A kérdező kommentje:
A vas a miről szó van, az egy AUDI A6-os Quattro szekér. Manuális 6-os váltóval. Természetesen a motor optimalizálása megtörtént.
2010. okt. 21. 13:25
 6/16 anonim ***** válasza:

Figyelj. A legtöbb kétliteres szívóbenzinest lenyomhatod vele.

De például az én 325i-met sem tudnám már lenyomni, pedig nem éppen egy sportos valami.

2010. okt. 21. 16:50
 7/16 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem dízellel gyorsulgatnék.
2010. okt. 21. 22:58
 8/16 A kérdező kommentje:
Az Te vagy. A diesel-ben van az igazi nyomaték, főleg, hogy kettő hét és itt lesznek a sport leömlők, dugattyúk, hengerfej. Ahogy számolgattuk a tuningos sráccal aki csinálja, lesz benne 870nm és 320LE. Ehhez pedig a kevlár tárcsa jön. Így kiteljesedik a quattro hajtás is.
2010. okt. 21. 23:21
 9/16 anonim ***** válasza:

Olvastam valahol egy összehasonlító tesztet egy 5.2 FSI és egy V12 TDI Audi R8 között. A benzines 0.2 mp-cel rövidebb idő alatt gyorsult százra, pedig ugye 800 ccm-mel kisebb.

Ráadásul jóval jobban kanyarodik, mert a dízel sokkal nehezebb. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az a benzinmotor messze nincs kihegyezve...

2010. okt. 22. 01:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
0,2 másodperc...Az aztán érezhető különbség!!!Halandó ember a büdös életben nem venné észre...De 100 után a dízel nyomatéka kijön, aztán szeva!
2010. okt. 23. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!