Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha eladom az autóm utólag...

Ha eladom az autóm utólag reklamálhatnak?

Figyelt kérdés
Van sajnos egy betegágy kocsim, ami kb. 2-3 havonta szerelőnél jár. Már a szerelő mondta, h adjam el, ez csak pénznyelő. Tudtommal a kocsinak jelenleg nincs baja. De ha valaki megveszi és mondjuk hazafele bekrepál a kocsi (csinált ilyet, elhoztam szerelőtől generátor csere után, hazafele meg kipisilte a hűtővizet) akkor reklamálhat nálam? Vagy ha kereskedésbe adom le ők utólag megkereshetnek, hogy szr volt a kocsi nem szóltam, holott akkor nem volt baja?
2023. nov. 30. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezt úgy szokták intézni, hogy az adásvételibe bele van írva (még a mintaszerződésben is), hogy a vevő az autó mindennemű ismert hibájáról tájékoztatva lett, annak ismeretében vásárolta meg az autót, ezeket a hibákat akár megjegyzésben is fel lehet sorolni.

Egyéb esetben az eladót felelősség nem terheli, a vevő használt autót vásárol saját felelősségére, az ismertetett hibák tudatában.

Mellesleg egy hazsnált autó megvásárlását követően (főleg, ha kereskedésből vette valaki) alap, hogy:

- Új gumi

- Új folyadékok (hűtő + motorolaj + olajszűrő)

- Új akksi (kivéve ha még garis az is amivel eladják)

- Új vezérműszíj + feszítőgörgő

- Új ékszíj / hosszbordásszíj

- Új vízpumpa + tömítés

- Új légszűrő + pollenszűrő

Kerül bele saját költségen kb az első hónapban az adásvétel után.

Ezt csak úgy mindenki a saját érdekében tegye meg meg próbálja is belealkudni az árba...

Vettem már én is olyan használtkocsit, hogy a gumiabroncs amikor szezonváltásnál a gumis levette úgy nézett ki, mintha szitvá lőtték volna, az akksi meg két hónapig bírta...

2023. nov. 30. 16:46
 12/13 anonim ***** válasza:

"pl 2: olajfogyasztás 1000 km/ 0,5 liter"

fun fact, egyes gyártók mint pl a BMW, 1l/1000km ig normálisnak tartja.

2023. nov. 30. 16:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.
2023. nov. 30. 17:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!