Ha eladom az autóm utólag reklamálhatnak?
Jelezd hogy az autó "foglalkozós"
Ha eladáskor nincs látszólag baja a vevővel beszéld meg a tapasztalatokat gondolom nem akarsz senkit átverni
Ezt alkatrésznek etikus eladni.
Ha valakit átversz vele, mert tudod hogy valszeg el fog csesződni szóval átverés, akkor remélem hogy úgy megreklamálja hogy még egy biztosítótűt sem mersz majd ezután eladni.
A jelenlegi állapota a lényeg, 20 éves autók ilyenek.
Ha valami hibát tapasztalsz akkor írd bele laikusan a tünetet az adásvételibe, lényegtelen a hiba ok:
pl 1: kanyarban búgó hangot hallasz előrről
pl 2: olajfogyasztás 1000 km/ 0,5 liter
pl 3: hidegben nem mindig indul
pl 4: melegen nem mindig indul
pl 5: fehéren füstöl
Ezzel te írásban adtad meg a tájékoztatást, ezért a hibák okait nem verhetik le rajtad. Ezek után a vevő dolga hívat e hozzá szakembert átnézetni, vagy egyből fizet.
Ha azt írod róla állandóan rossz, csak kgban veszik meg. Helyette mond el mik voltak cserélve, bár ezzel úgy vagyok, hogy ezt nem árt bizonyítani is esetleg számlákkal, szerviz munkalapokkal. Sok minden meg látszik mi volt cserélve.
pl 1: új gumikkal vettem a kocsimat, ránéztem egyértelmű volt
pl 2: friss vezérlés csere --> ez csak részben ellenőrizhető, ha nem tudja igazolni előfordulhat hogy kamuzik
pl 3: most lett lett lendkerék cserélve --> nem lehet bontás nélkül ellenőrizni
stb.
Köszönöm a tanácsokat.
Csak egy kérdés:
A rejtett hibákra, h vállaljak szavatosságot amikor még én sem tudom, h létezik? Pont ez a problèmám alapja, h nemtom van e vmi olyan baja ami vétel után jön ki. Ennél az átoknál sosem lehet tudni...
Ez fontos: magánszemély eladó esetében érvényesen ki lehet zárni a kellékszavatosságot a szerződésben.
Mond el a vevőnek, hogy rengeteg gondod volt az autóval és olyan embernek akarod eladni, aki jobban boldogul a javíttatással. És azért alacsonyabb az ár x ezer forinttal, mert nincs szavatosság. Vizsgálja meg az autót nagyon alaposan és döntsön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!