Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha eladom az autóm utólag...

Ha eladom az autóm utólag reklamálhatnak?

Figyelt kérdés
Van sajnos egy betegágy kocsim, ami kb. 2-3 havonta szerelőnél jár. Már a szerelő mondta, h adjam el, ez csak pénznyelő. Tudtommal a kocsinak jelenleg nincs baja. De ha valaki megveszi és mondjuk hazafele bekrepál a kocsi (csinált ilyet, elhoztam szerelőtől generátor csere után, hazafele meg kipisilte a hűtővizet) akkor reklamálhat nálam? Vagy ha kereskedésbe adom le ők utólag megkereshetnek, hogy szr volt a kocsi nem szóltam, holott akkor nem volt baja?
2023. nov. 30. 12:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Jelezd hogy az autó "foglalkozós"

Ha eladáskor nincs látszólag baja a vevővel beszéld meg a tapasztalatokat gondolom nem akarsz senkit átverni

2023. nov. 30. 12:52
 2/13 anonim ***** válasza:
31%

Ezt alkatrésznek etikus eladni.

Ha valakit átversz vele, mert tudod hogy valszeg el fog csesződni szóval átverés, akkor remélem hogy úgy megreklamálja hogy még egy biztosítótűt sem mersz majd ezután eladni.

2023. nov. 30. 12:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj csak reálisan hírdesd meg. Milyen autó egyébként? Nem biztos, hogy elkell adni, lehet csak a szerelő akár átverni.
2023. nov. 30. 13:04
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem szeretnèk senkit átverni, vagy rosszat okozni, azt se szeretnèm ha visszajönne valaki reklamálni ezért is kérdezem, hogy ilyenkor mi a célszerű.
2023. nov. 30. 13:08
 5/13 A kérdező kommentje:
Egy Opel Astra az, 2003-as évjárat.
2023. nov. 30. 13:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A jelenlegi állapota a lényeg, 20 éves autók ilyenek.

Ha valami hibát tapasztalsz akkor írd bele laikusan a tünetet az adásvételibe, lényegtelen a hiba ok:

pl 1: kanyarban búgó hangot hallasz előrről

pl 2: olajfogyasztás 1000 km/ 0,5 liter

pl 3: hidegben nem mindig indul

pl 4: melegen nem mindig indul

pl 5: fehéren füstöl

Ezzel te írásban adtad meg a tájékoztatást, ezért a hibák okait nem verhetik le rajtad. Ezek után a vevő dolga hívat e hozzá szakembert átnézetni, vagy egyből fizet.

Ha azt írod róla állandóan rossz, csak kgban veszik meg. Helyette mond el mik voltak cserélve, bár ezzel úgy vagyok, hogy ezt nem árt bizonyítani is esetleg számlákkal, szerviz munkalapokkal. Sok minden meg látszik mi volt cserélve.

pl 1: új gumikkal vettem a kocsimat, ránéztem egyértelmű volt

pl 2: friss vezérlés csere --> ez csak részben ellenőrizhető, ha nem tudja igazolni előfordulhat hogy kamuzik

pl 3: most lett lett lendkerék cserélve --> nem lehet bontás nélkül ellenőrizni

stb.

2023. nov. 30. 13:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Tuti hogy be fog próbálkozni, hogy fizesd ki a problémát ha ilyen történik, de semmilyen garanciát nem kell vállalnod rá. Egyetlen egy dolog amire vállalnod kell szavatosságot, az a rejtett hiba. Pl. olajfogyasztás. De azt is be kell bizonyítania, hogy az eladás pillanatában fent állt, hosszú pereskedés stb. Nem szokták bevállalni. Egy 20 éves autónál pedig már be lehet tudni természetesnek az olajfogyasztást.
2023. nov. 30. 13:54
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

Csak egy kérdés:

A rejtett hibákra, h vállaljak szavatosságot amikor még én sem tudom, h létezik? Pont ez a problèmám alapja, h nemtom van e vmi olyan baja ami vétel után jön ki. Ennél az átoknál sosem lehet tudni...

2023. nov. 30. 14:34
 9/13 anonim ***** válasza:
#8 Nem olyan dolgok számítanak rejtett hibának, amiket írsz, hanem amit nem lehet látni szabad szemmel és nem természetes elhasználódás eredménye. Pl. olajfogyasztás, víz fogyasztás. Olyanok, hogy megáll benne a vízpumpa, az nem számít rejtett hibának. Az sem, hogy rozsdás a kasztni, ugyanis meg tudja nézni a vétel pillanatában, ha nem teszi az az ő gondja. Komoly, nem szemmel látható problémákra vonatkozik a szavatosság.
2023. nov. 30. 14:39
 10/13 krwkco ***** válasza:
46%

Ez fontos: magánszemély eladó esetében érvényesen ki lehet zárni a kellékszavatosságot a szerződésben.

Mond el a vevőnek, hogy rengeteg gondod volt az autóval és olyan embernek akarod eladni, aki jobban boldogul a javíttatással. És azért alacsonyabb az ár x ezer forinttal, mert nincs szavatosság. Vizsgálja meg az autót nagyon alaposan és döntsön.

2023. nov. 30. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!