Új autó vásárlás után mit kell csinálni?
5: amikor először vettem új autót még egy nagyobb összeget átvételkor kellett kifizetnem. Kártyával fizettem, és előtte gondosan beállítattam pontosan a kifizetendő összeget a napi kártyás fizetési limithez.
Kifizettem, ülök be a kocsiba, mire közölte a fazon, hogy akkor itt van két utcára a legközelebbi benzinkút, ott feltétlen tankoljak, mert csak pár deci van benne. Én meg vakargattam a fejemet, hogy tök jó, de hogy fogom kifizetni. Szerencsére volt nálam valamennyi kp. De eléggé hülyének nézhettek a kúton. Először nem jöttem rá hogyan nyílik a tanknyílás (csak akkor nyílt ki, ha nem volt a kulcs az indítóban), ott bénáztam. Majd tankoltam a zsír új autóba 10 litert és utána úgy kukáztam össze a tárcámból az aprót.
Azóta mindig felüllövöm a kártyalimitet :D
#6, 5-ös vagyok. Én 2018-ban vettem utoljára új autót. Akkor kb 150.000Ft volt, amit helyben még fizetni kellett. Ezt én is kártyával fizettem. De ennél magasabbra volt állítva a limitem. A mai árak mellett most meg főleg.
Ez a költség egyébként hivatalosan "forgalomba helyezés" néven futott. Kb azt takarta, hogy levettél az ülésektől, kijelzőről a fóliákat. Beállították a keréknyomást. Leműszakiztatták 0 km-esen az autót. Intézték meghatalmazás alapján a papírokat a kormányablak felé és felpattintották a rendszámot.
Utána nekem sem esett jól még 25e-t (akkor még olcsóbban lehetett tankolni) a kúton hagyni. Szerencsére pont a kereskedés szomszédságában volt egy kút.
Meg kell kérdezni meddig tart a bejáratós ideje annak a konkrét autónak, szokták néha kérni, hogy az első X ezer km során még ne pörgesd szét. Rákérdezhetsz az első szervizre is, hogy mikor esedékes, de ha okosautó, akkor fog szólni, hogy ennyi km múlva szerviz. Ezt a szalonnal kell megbeszélni, hogy az az autó amit veszel, milyen felhasználást igényel illetve mikor a szerviz.
Más dolgot nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!