Törvényes, ha egy nepper úgy árulja a kocsiját mintha magánszemély lenne?
Figyelt kérdés
Hirdeti hahu-n, közben fent van marketplace-en is és úgy van az egész beállítva mintha a sajátját árulná, vagy épp a párja (akinek csillivilli meggyőző fb profilja van) hirdeti ugyanígy. A kocsi a valóságban ott áll a telepen.
Ez törvényes, de legalábbis etikus?
2023. nov. 27. 13:36
2/5 anonim válasza:
Nem etikus, de nyilván törvényes.
Amikor autót vettem, én is találkoztam ilyennel. Az előző tulaj mittudomén kicsoda, és nagyon hamar el akarta adni mert így meg úgy.
Namost engem ez nem különösebben érdekelt (max. ha lopott), de megmondtam, hogy érdekel az autó, ezért legközelebb vinnék egy szerelőt, aki nálam jobban ért hozzá és átnézi. Na, onnantól ezer és egy probléma volt az időpont-egyeztetésnél, míg végül azt mondta, hogy mégsem adja el. :-))))
3/5 A kérdező kommentje:
De a sajátja, viszont úgy hirdeti mintha nem nepperként árulná hanem mint magánszemély. Közben meg ő a sarki kereskedés tulajdonosa, ahol az autó is parkol fél éve. Az autóról meg annyit tud, amennyit én: kb semmit.
2023. nov. 27. 13:45
4/5 anonim válasza:
Ha a saját nevén van, akkor rendben van a dolog.
5/5 anonim válasza:
Törvényesnek törvényes.. etikusnak nem etikus..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!