Hogy lehet az hogy egy gyengébb autó valójában erősebb?
Lehet a ladánál a 75 ló már elszaladt máshová, maradt belőle 50. Meg annak jóval nehezebb a kasznija, más a váltó áttétel, stb.
Lada még abban a korban született, amikor a benzin ára lényegtelen volt, csak menjen bele jó sok.
A kis daewoo meg 300 ezernél is kb tudja azt, amit új korában, eközben a ladát már 3x kellett volna generálozni.
Amint látod, a matiz könnyebb 300 kg-val és a motorja is korszerűbb. Gyorsulásnál mondjuk ugyanaz az adat van.
De lehet, hogy a sebességmérő is többet csal.
Nekem is volt már olyan autó, amire azt hittem, hogy milyen jól megy, aztán rájöttem, hogy amikor 100 km/h-t mutat az órája, akkor valójában csak 85-tel ment.
Az egyik autónál gyorsulásról beszélsz, a másiknél fix sebességről.
Olyan mintha azt mondanád, hogy hogy lehet egyik ételböl többet enni, mert húslevesből akár 2 tányérral is tudsz enni, töltött paprikából meg délután 2 után már egy falatot sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!