Milyen autót ajánlanátok 1,5 millió forintig amit tényleg jó vezetni?
Benzinesben (akár turbó is) gondolkozom, mert elsősorban kisebb távokra használnám városban és városon kívül, autópályán évi 1-2 alkalommal csak. Olyan autót keresek amit viszonylag olcsó fenntartani, megbízható és jó vezetni, azaz jó a váltója, kényelmes, jól kormányozható és azért az előzést is gyorsan be lehet fejezni vele, ha a helyzet megkívánja. Na és persze nem bűn ronda :D Elsősorban a kisebb (4200-4400 mm hosszúságú) autókat nézegettem, nem egy Yaris nagyságú autót szeretnék.
Amit eddig néztem és belefér a büdzsébe:
Fiat Bravo
Fiat Punto Evo
Citroen C4
Kia Ceed --> igaz a motorjától rosszakat is hallottam
Hyundai I30
Renault Megane
Toyota Auris
Honda Civic
ELőre is köszönöm a tippeket!
Ezek azért nem extra autók. Alapvetően nincs bennük különösebb izgalom, vagy jó vezethetőség.
Ilyeneknél utána kell olvasni a konkrét motornak és utána elmenni megnézni a jobbakat, kipróbálni pár típust és amiben jól érzed magad, azt venni.
Persze, ha Abarth, Type-R és hasonlókról van szó, az már más tészta
Renault Megane CC 2.0 16V amit tényleg jó vezetni, és kis szerencsével találsz 1,5 millió forintért belőle jó állapotút.
De nagy csodákra ne számíts, ez nem fogja alázni a kanyarokban a többieket, egyenesben pedig lesz nála erősebb autó bőven.
Az előzést egy 1.4-es szívóbenzinessel is be lehet fejezni biztonságosan, csak nem a szabályosan 90-nel haladót kell beelőzni a jobb kanyar előtt.
A kényelem attól függ elsősorban, hogy hány centi vagy.
Vezetési élményre ezeknél a tucat autóknál ne nagyon számíts.A futóműnél lehet eltérés, de nem számottevő.
Kinek mi az olcsó? Ami igazán filléres autó, az az egyes swift, a logan, a corsa, meg a fabia. Vezetési élményről egyik esetében sem beszélnék.
Valami jó állapotú G Astrát vegyél, az már kényelmesebb az előzőeknél. Elég olcsó a fenntartása, az 1.6-os motor is elég a napi közlekedéshez. Vagy ennyiért van még a Honda Jazz, örökélet motorok, de rohadásra hajlamosabb, mint az Astra.
A Civic nagyon jó, de az előző tulajdonosok 'munkája' sok bosszúságot okozhat neked a későbbiekben. Sajnos friss jogsis 'menő' fiatalok is vettek ilyeneket és nem mindig azért adták el, mert a párjuk gyereket várt és kicsi lett volna a Civic családi autónak.
Nézesd át szakértővel mindenképpen, nehogy kiderüljön hogy az eleje megsemmisült konkrétan és két autóból építették össze! Lehet törött autót szakszerűen is javítani de ha nem szakszerű volt a javítás akkor az is előfordulhat szélsőséges esetekben hogy nem megy egyenesen az autó, mert a karosszéria el van csavarodva kissé.
Én a Civicet tudom ajánlani,ismert arról hogy kategóriàjában jó vezetési élménye van.Vàltó pontos,gyorsan kapcsolható,pörgős -ha nem is túl erős- motorok,igényes keresztlengőkaros futómű,könnyű karosszéria.
Ennyiből a 7. generációból tudsz jobb darabokat kapni,1.6-os motor nem eszik sokat és valamennyire megy.Van 2.0 VSA is az màr egészséges bàr fenntartás,vételár is magasabb illetve elég ritka.
A nehezebb része kifogni olyat ami nem rohad és/vagy zabálja az olajat bár ez mindegyik típusnál így van
"tényleg jó vezetni?"
Szerintem minden olyan autót jó vezetni ami normálisan karbantartott és üzembiztos.
A többi csak megszokás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!