Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Francia autót tényleg nem...

Francia autót tényleg nem szabad venni, vagy ez csak legenda?

Figyelt kérdés
Autó vásárlás előtt állok, új kocsit vennék. A Peugeot 2008-ba totál beleszerettem, számomra tökéletes lenne. De sosem volt tapasztalatom francia kocsikkal. Urban legenda, hogy a francia kocsi szar, nem szabad venni. Ez igaz, a mai francia kocsik mét mindig vacakok?
2023. nov. 23. 13:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%

Inkább legenda.

Sokan használnak Peugeot-t, és nincs vele gondjuk.

Ettől függetlenül én a japán és dél-koreai autókat tartom legtöbbre, de ez ízlés kérdése is.

2023. nov. 23. 13:20
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

A régebbi francia autós sem vacakok.

Mondjuk nekem a három hengeres olajban futó vezérműszíjas motorokhoz nincs bizalmam.

Akkor sem ha Ford és akkor sem ha Stellantis.

Bár mintha olvastam volna, hogy az újakon láncra cserélik.

2023. nov. 23. 13:23
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Van a Facebookon Peugeot 2008 csoport, több száz taggal.

Oda lépj be és majd ott leírják hogy mi a gáz, mi nem.

2023. nov. 23. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Franciák is tudnak jó autót csinálni, csak nekik ritkábban sikerül. :) Ugyanúgy a német, japán, koreai is tud rosszat csinálni. Ha tudod, hogy a konkrét típus és motorváltozat már bizonyított, akkor vehető a francia autó is.

Az olajban futó szíjas 1.2 Puretech motort valóban jó messziről el kell kerülni. Ha jól tudom, tavaly váltottak láncra, így korai kijelenteni, hogy most már jó a motor. Az utóbbi 10-15 évben számtalan példa van vezérlés problémás láncos motorokra. Ugyanúgy cserélni kell, mint a szíjat, de legalább sokkal drágább.

2023. nov. 23. 17:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Miért kell ezt a típust messziről kerülni? Mi ezekkel a baj?
2023. nov. 23. 18:21
 6/12 anonim ***** válasza:
2023. nov. 23. 19:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Biztos van velük is baj, de nem több mint a nagy német márkákkal, sőt.
2023. nov. 23. 19:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Peugeot 207 1.6HDi van, olcsón fenntartható kisautó, jol extrázott. Én szeretem. Ujra ezt venném. Igaz én idö elött szervizelem az autót, jól dokumentált elöélettel vettem, és mindig kérdés nélkül megy át a müszakin.
2023. nov. 23. 20:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk az 1.6 HDI egy jó motor volt. De ezek a Stellantis hulladékok szerintem 2 Ft-ot nem érnek.

Lehet fikázni a német autót, de a VW azért az utóbbi 10 évben szerintem odatette magát a kis TSI-kkel (1.0-1.5) és a 1.6, 2.0 TDI-kkel. Egyikkel sincs igazán komoly gond, a fogyasztásuk pedig a legjobbak között van. Ezeket kívül én a Suzuki Boosterjet motorjait vállalnám még nyugodt szívvel, de ott a körítés gyengébb kicsit. Bár szerintem egy S-Cross simán vállalható kategória. Unalmas, meg ciki, de legalább nem esik szét, csak apróságokkal bosszant.

2023. nov. 23. 20:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok francia párti, de egészen biztos, hogy nem sz@r mind.

[link]

2023. nov. 24. 02:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!