Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legjobb gumigyártó...

Melyik a legjobb gumigyártó szerinted és miért?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 16:45
A kérdező szavazást indított:
Michelin
Goodyear
Continental
Pirelli
Bridgestone
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Teljesítményben nem tudom, mert nem szoktam teszteket nézni, de élettartamban abszolút a Michelin, nem is kérdés. Conti és Bridgestone is jó, de a Michelin alá tenném, Goodyear pedig eleve egy fokkal alacsonyabb árkategória, persze árához képest jó az is, de nem olyan jó, mint a másik 3. Pirelli szar, ráadásul jó k*rva drága, mióta az F1-ben szerepelnek.

Michelint kirepedezni még soha nem láttam, 8-10 vagy akár több év után is kellően jól tartja magát. Van egy 1997-es szettem, még előző autómhoz felnivel együtt kaptam, azt már nyilván tilos használni, de ránézésre abszolút vadiújnak tűnik. Továbbá, ahogy az 1997-es is, sok év után is vajpuhák, nem keményednek meg. Ha gumizásom van és Michelin az alany, akkor garantálható, hogy rém könnyű dolgom lesz.

2023. nov. 14. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Michelint rakják a legtöbb sportautóra, amin nem spórolnak. Nem hinném hogy annyian tévednének.
2023. nov. 14. 17:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én jelenleg Continental gumikat használok, de most érett meg cserére a téli és, jövőre a nyári és bár kicsit drágább de én is a Michelin-t nézegettem. Ha már egy szezonnal többet bír, már be is hozza azt a plusz 40-50 ezer forintot egy szettnél.

2023. nov. 14. 17:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Eddig Continental, Michelin, Goodyear és Bridgestone guimijaim voltak. A Bridgestone új autó gyári szerelésű gumija volt. Tapadásban ezek közül ez volt a leggyengébb. Tartósságban közepes. A Goodyear nagyon jó tapadású és tartós is. A következő gumim is ilyen lesz. A Michelin az első két évben extrém jól tapad, utána viszont látványosan zuhan a teljesítménye. Nagyon hamar rideggé vállt és repedezett. Pedig garázsban áll az autó. A Continentál egy nagyon jól kiegyensúlyozott gumi. Tapadása, tartóssága egyformán jó. A Pirelliből az egyik autómon a pótkerék volt ilyen. De ezzel nincs releváns tapasztalatom. Más gumimárkát még nem próbáltam.
2023. nov. 14. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Európa demográfiai problémáját megoldaná, ha ezentúl csak Pirelli gyártmányú óvszereket lehetne forgalomba hozni :)
2023. nov. 14. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Amiket felsoroltál, mind a legnagyobb gyártók közt van, ha nagyon ki kell egyet emelni, akkor a Michelin, de bármelyik jó.

Azt elhiszem, hogy laboratóriumi körülmények között, centire mért féktávoknál ki lehet hozni egy sorrendet, hogy melyik a legjobb, de ezek mind jók.

2023. nov. 14. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem nincsenek előítéleteim ezzel kapcsolatban.

Mikor gumi vásárlásra kerül a sor megnézem a tyres review legújabb tesztjét és az élmezőnyből választok. Általában első 3ból veszem a legolcsóbbat.

Még sosem bántam meg, és megéri a prémium kategória a felárát. De ezt úgyis csak az tudja akinek volt már több középkategóriás szettje, majd kipróbált egy prémiumot. Egy prémium 5. Szezonja körül már kb olyan mint egy középkategória. Ezért adom el a 4 év után.

2023. nov. 14. 20:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Felsoroltak kozul Pirellivel volt negativabb tapasztalatom, Bridgestone-t pedig sosem hasznaltam. Good Year szett egyszer volt, az nem hozta a gyarto altali futasteljesitmenyt, de rossznak nem tudnam mondani. Legtobbet Michelint vagy Continentalt hasznaltam, ebbol pedig negyevszakos inkabb Michelin, nyari inkabb Continental, telit nem igazan hasznalok.
2023. nov. 14. 21:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor vagy Michelin lesz vagy maradok a Continental-nál, nagyjából ezen vacciláltam, de itteni vélemények alapján úgy látom nagyjából ez is a két legjobb opció, csak az egyiknél lehet kicsit spórolni.
2023. nov. 15. 15:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne az itteni vélemények alapján dönts!

Bár a kiindulásnak nem rossz megoldás :)

[link]

Ennek az embernek ez a munkája egész évben. Objektív, sok más tesztel ellentétben, ahol a boríték vastagsága nagyban befolyásoló tényező.

A másik mellette szóló dolog, hogy igazi havon/ jégen tesztel, nem pedig műgyantán meg egyéb dolgokon.

2023. nov. 15. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!