Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik Mini-t érdemes megvenni...

Melyik Mini-t érdemes megvenni? Milyen típushibáik vnnak?

Figyelt kérdés
2000-2010 között elsõsorban. Valami olyasmit olvastam , hogy az elso generacios minikben rossz volt a motor.
2023. nov. 11. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Egyiket sem.
2023. nov. 11. 22:10
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Mini mind szar, egyiket sem érdemes megvenni.
2023. nov. 11. 22:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Prince előtti benzines tudtommal vállalható, a PSA 1.6 dízel is jó motor.
2023. nov. 11. 23:28
 4/9 anonim ***** válasza:
29%

Motor ide vagy oda, a Minik nem jó autók.

Szabad venni, ha neked az kell, de ha a kérdést úgy teszed fel, hogy "melyiket érdemes megvenni", akkor a válasz egyértelműen az, hogy egyiket sem.

2023. nov. 12. 05:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Oké, akkor úgy teszem fel , hogy az összes mini közül melyik a legkevésbé rossz:D
2023. nov. 12. 16:15
 6/9 A kérdező kommentje:
3asbak koszonom az ertelmes hozzaszolast
2023. nov. 12. 16:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Szívesen! Lépj be a gyártó/tipus/generáció témájú face csoportokba, lesz sok tapasztalat, hasznos tanács.
2023. nov. 12. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#5 Ebben az esetben, az első generációból a benzineket biztosan elkerülném, kis mérete ellenére nehéz mint a sár, a benzinmotorjai pedig gyengék. Ettől függetlenül nem rosszak, de nagyon lomha és sokat zabálnak, ha ez nem zavar, akkor esetleg oké. Kivéve az S variáns, amiben kapott az 1.6 egy kompresszort, az már szedi a lábát, habár emiatt nem a legmegbízhatóbb motor a világon, sőt... inkább humor autónak éri meg, de ha sikerül kifogni egy jó állapotú darabot és te is alaposan karbantartod, akkor nincs vele semmi baj. A dízel sem rossz, Toyota motor, szerintem nem való ilyen autóba dízel, de ez már nem az én dolgom.

A második generációt kapásból el kell felejteni. A benzines Prince-család szerintem a világ legrosszabb motorjai amiket valaha láttunk, vagy legalábbis a top 3-ban egészen biztosan benne vannak. Dízelből ott van az a klasszikus Ford-PSA 1.6 HDI/TDCI, az mondjuk egy erős motor, bár kommerszebb autókban nem szeretem, mert nagyon sok van belőlük és mindegyik szét van hajtva, lehetetlen manapság jó állapotút találni, de ez nem egy kommersz autó, biztos vagyok benne hogy ebben található belőle jó. Viszont a másik dízelt, a BMW N47-et is jobb elkerülni, trágyadomb.

Ezért is írtam, hogy egyik sem éri meg, mert nincs egy olyan motor, amire minden szempontból azt tudnám mondani, hogy na ez igen. Nem feltétlenül rossz mindegyik, akad 1-2 ami értékelhető, de egyik sem kifejezetten jó. Ha erre te mersz építeni, akkor hajrá, jó szórakozást hozzá. Azt elismerem, hogy rohadt mókás vezetni. Volt lent nálunk egyszer egy turbós 1.6 Prince második generációs kabrió, sokat állt, belerohadt a benzin. Életre keltettük, kapott egy teli tank 100-as benzint, meg tisztító adalékot. Hát, menni kéne vele. Kabrió? Nyár? Teli tank benzin amit el kell pazarolni? Irány a Mátra! :D Nem vagyok idegbeteg állat, nem ralliztam a szerpentinen, de azért a magam finom módján kiszórakoztam magam rendesen, úttartása nagyon komoly. De soha sem kéne...

2023. nov. 12. 16:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a pacsi.
2023. nov. 13. 05:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!