Milyen autót érdemes venni egy öt tagú családnak, ami hosszabb utakra is elfogadható kényelmet biztosít, üzembiztos, elviselhető költségek mellett üzemeltethető és karbantartható, és nincsenek típushibái?
- Használt autóban gondolkodunk, 1-2 millió forint között.
- A családban a gyerekek is felnőtt mérettel rendelkeznek, már nagyok.
- skoda octavia, opel zafira, ford mondeo, fiat doblo, egyéb, amik eddig felmerültek, de más javaslatot is köszönettel vennék. Olyat, amivel jó tapasztalataitok vannak.
Ami még kérdés lenne:
- Milyen autót hány évesig, mennyi km-rel, milyen áron érdemes megvenni, hogy ne nyúljunk mellé?
- Márkakereskedésben érdemesebb vásárolni (pl. opelt opel kereskedésben), vagy magánszemélytől, esetleg külföldről?
- Ha márkakereskedésből vásárolok ott biztos, hogy nem kell attól tartani, hogy valótlan állítanak a kocsiról (pl. km-óra állásáról)?
Én két fajta autón gondolkodnék!
Verze.1:
Ha csak átlagos használat,akkor:
-ha dízel: Volkswagen Passat B5.5 1.9PDTDI,mert tágas és olcsón fenntartható!
-ha benzines: Honda Accord 7.gen,mert ez is elég nagy és megbízható!
Verze. 2:
Ha sok utazás is szóba jön (pl. Nyaralások külföldön-belföldön,sielés) akkor egy egyterűt javasolnék,abba belefér minden és jó vezetni is,mert magasan ül az ember!:)
-Volkswagen Sharan/Seat Alhambra/Ford Galaxy 1.9PDTDI
Én az utóbbiból választanék,ha tényleg nagy mind a 3 gyerkőc,akkor ebben simán el lehet férni kényelmesen közepén is!
Sokat telekocsiztam utasként és meglepően sok családinak mondott kocsiban csalódtam. 180cm magassággal, 95kg-al, 129cm-es vállkerülettel ezekben elfértem viszonylag kényelmesen:
Ford Transit
Renault Traffic
Nem véletlen mondják kisbusz kategóriának.
Ezek viszont már kényelmetlenek voltak a középső üléseken:
VW T5
VW Sharan
Opel Zafira
Ford Galaxy
Peugeot 8xx
Fiat Multipla
3 fő részére még a nagy szedánok is szűkösek bármely pozícióban:
Opel Vectra
Ford Mondeo
VW Passat
VW Jetta
Skoda Octavia
Skoda Superb
A Skodák lábtérben egész jók, de vállban már szűkek.
Ha a kisbusz kategória túl nagy lenne, akkor köztes méretnek ott a VW T5 vagy Tx (amelyik generáció tetszik). Egyébként pedig minél inkább doboz alakú kaszni az ideális 5 felnőttnek.
Köszönöm a válaszokat.
Eredetileg mi is egyterűben gondolkodtunk, de 1-2 millió Ft-ért csak nagyon koros autókat lehet venni. Sajnos nem vagyunk hozzáértők és az ismeretségünkbe sincs olyan, aki akár a kiválasztásban, akár a későbbi használat közben előjövő hibák javításában tudna segíteni. Így meg nagyon-nagyon kockázatos lenne.
Renault scenic ha nagyobb csomagtarto kell akkor grand scenic.
Csak szervizelni kell es semmi baja.
15000km-enkent olajcsere
4-5 evente vagy 100000km-enkent vezerles csere
neha atnezetni egy SZERELOVEL.
Chrysler GRAND Voyager is nagyon jó autó. Egészen nagy motorok vannak bennük 2.4 2.5 2.8.
1 millióért már lehet kapni egészen patikát is. Nagy belsőtere van. 2 2 3 as a szék elrendezés. Viszonylag kicsi a csomagtartó de a hátsó 2 es és 3 as székeket kilehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!