Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első hideg indításnál mindig...

Első hideg indításnál mindig pöccre indul az autó. Ám 3.-4. indításnál azonban rögtön lefullad, próbálkozni kell kb. ötször, mire beindul. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Mindegy, hogy hideg van vagy meleg nyári nap, az első indítással sosincs gond! Elmegyek vele boltba, leállítom, újra beindítom, elmegyek vele postára. Újra beindítom, azonnal indul. Aztán megállok valami miatt és indítom, lefullad, újra indítom, újra belefullad. Ilyenkor a kuplung kemény lesz, úgy kell a lábammal visszahúzni alapállásba a pedált. Így megy ez MINDIG.

Először az áramra gondoltam, hogy nem kap elég ampert. Izzításnál start-stop kikapcs azonnal. Légkondi kikapcs, rádió kikapcs. Lámpa sajnos alaphelyzetben is ég, azzal nem tudok mit csinálni. Kezdetben ez megoldotta, később már ezen áramfogyasztók kikapcsolása sem oldotta meg.

Nem számít, hogy előtte 200km-t mentem vagy 3km-t, csak az indítások darabszáma számít a problémánál. Amit nem értek egyszerűen. Szerelőnek nem tudom reprodukálni a problémát, mert ha semmit nem mutat a műszer, ráadásul őelőtte eljátszhatom az indít-leállít műveletet 10-szer is, akkor sem fog előjönni, ott természetesen pöccre fog indulni az autó.

Más járt már így? Mi lehet a gond? Így nagyon nehéz megszereltetni, hogy nem jön elő a gond szakember előtt, de normál általános használat mellett minden 4. indítás ilyen gyötrelem.

Opel Astra J, CDTI 1.7 , dízel, 2012.

2023. nov. 10. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Gépre kellene tenni, élőadat olvasás.

Rail cső végén van 1 üzemanyag nyomásérzékelő szenzor. - Ez ritkán megy tönkre.

A magasnyomásún a hozamszabályzó szelep (élettartama a gyártó (Bosch) szerint 250.000km). - Ez a leggyakoribb hiba, alapjáraton kicsit hullámzik a fordulatszámmérő, indulásnál gyakran lefullad a motor.

Pontosan be kell határolni melyik alkatrész a hibás, mert egyik sem olcsó!

Ez a 2 alkatrész, ami a tenyeredben elfér kb. 80.000 Forint.

Kuplung az más. Ott valamelyik munkahenger ment szét. ~60.000 + munkadíj.

2023. nov. 10. 22:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes válaszod! El fogom vinni más helyre is az autót mert a mindennapokban ez már nagyon hátráltat. Nem is beszélve arról, hogyha beül mellém valaki, akkor égő.
2023. nov. 11. 06:43
 3/3 anonim ***** válasza:

" akkor sem fog előjönni, ott természetesen pöccre fog indulni az autó."

Ezt te így eldöntötted, hogy az autó tudja hol van?

Vidd el szerelőhöz azért

A kuplung szerintem is más lesz

2023. nov. 11. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!