Dízel autón mit érdemes cserélni vásàrlás utàn?
nyilván én vagyok az ökör amikor nem
véletlen cserélik szettben a vezérlést vízpumpával te agyhalott😂 sok értelme van spórolni egy 5 ezer forintos alkatrèszen. 7-es inkàbb költök egy dízelre többet, mint egy nyomatékszegény kis szívóval járkáljak
A kötelezőket megejtetted, esetleg ha le tudnád írni, hogy milyen típusú autó, abból kiderülne mások számára a típushiba, amire érdemes lenne ránézetni. Én biztosan ezt tenném, ha nem járt fullos állapotfelmérésen.
A többit igazából Te érzed, hogy mi lesz cserés. Gumik, féktárcsa, fékbetét, futómű(különösen a lengéscsillapítók, rugók, axiál), üzemanyagrendszer (porlasztók, magasnyomású, tank) turbó, kuplung, kettőstömegű ha van, EGR, mennyire füstöl a kipufogó, stb.
Télen a klíma nem érdekes annyira, de a fűtés működik-e vagy fűtőmotor, fűtőradiátor, előtét ellenállás lehet cserés ha nem jó. Próbáld ki az összes funkcióját, hogy működik-e minden. Fényszórók állapota, bemattulás, karosszéria állapota fontos, hogy ne úgy vágj bele a télbe, hogy lyukas vagy rozsdás valahol, mert tovább rohad. Akku mikor volt cserélve, van-e elég töltöttség, generátor visszatölt-e rendesen, önindító (hidegben nehezen indul-e), izzítógyertyát is szokás cserélni, hogy ne rohadjon bele.
Ezek nem feltétlen cserések, de van ami kopóalkatrész, dízeleknél erre figyelni kell + diagra kellene tenni, hogy milyen értékeket olvasnak ki. Abból mát tudni fogod, hogy mire számíts, a többi találgatás lesz és majd ahogy használod, úgy jönnek ki a hibái.
Ilyen alapon ha egyszer nekiállnál cserélgetni, új autót építenél és az hatalmas ráfizetés.
Ha nincsenek még jelei, nagy gondod lehet vele, de azért különíts el egy kisebb tartalékot. Az üzemanyagrendszer a legnagyobb zsákutca, amibe bele lehet futni saját tapasztalatból.
Mi a tapasztalatod az autóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!