Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autón mit érdemes...

Dízel autón mit érdemes cserélni vásàrlás utàn?

Figyelt kérdés
vezèrlést vízpumpával, összes szűrőt, olajat màr megvettem, ezek le lesznek cserélve. van mèg amit érdemes cserélni?
2023. nov. 9. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Nem, ennyi. Aztán majd ami nem jó.
2023. nov. 9. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Vízpumpat nem mindig kell, utána kell nézni.
2023. nov. 9. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Nem érdemes dízel autót venni.
2023. nov. 9. 14:09
 4/11 A kérdező kommentje:
ha már meg van a vízpumpa mert szettben volt a vezérléssel, akkor miért ne
2023. nov. 9. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
29%
Azért mert mondjuk, ha nincs rajta a víz pumpa a vezérlésen és a gyári elmegy a végtelensegig minek cserelned ki?
2023. nov. 10. 04:15
 6/11 A kérdező kommentje:
mert nincs kedvem állandóan szerelőhöz járkàlni és 1 hétig vàrni mire ad időpontot talán azért. cserélje ki egyben, és akkor biztos hogy nem lesz gond vele. ne tudom mit kell rugózni egy pár ezer forintos alkatreszen
2023. nov. 10. 08:31
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Mit nem inkább?DDDD
2023. nov. 11. 08:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
6os te egy ökör vagy.
2023. nov. 11. 09:07
 9/11 A kérdező kommentje:

nyilván én vagyok az ökör amikor nem

véletlen cserélik szettben a vezérlést vízpumpával te agyhalott😂 sok értelme van spórolni egy 5 ezer forintos alkatrèszen. 7-es inkàbb költök egy dízelre többet, mint egy nyomatékszegény kis szívóval járkáljak

2023. nov. 11. 12:07
 10/11 Ferrari02 válasza:

A kötelezőket megejtetted, esetleg ha le tudnád írni, hogy milyen típusú autó, abból kiderülne mások számára a típushiba, amire érdemes lenne ránézetni. Én biztosan ezt tenném, ha nem járt fullos állapotfelmérésen.

A többit igazából Te érzed, hogy mi lesz cserés. Gumik, féktárcsa, fékbetét, futómű(különösen a lengéscsillapítók, rugók, axiál), üzemanyagrendszer (porlasztók, magasnyomású, tank) turbó, kuplung, kettőstömegű ha van, EGR, mennyire füstöl a kipufogó, stb.

Télen a klíma nem érdekes annyira, de a fűtés működik-e vagy fűtőmotor, fűtőradiátor, előtét ellenállás lehet cserés ha nem jó. Próbáld ki az összes funkcióját, hogy működik-e minden. Fényszórók állapota, bemattulás, karosszéria állapota fontos, hogy ne úgy vágj bele a télbe, hogy lyukas vagy rozsdás valahol, mert tovább rohad. Akku mikor volt cserélve, van-e elég töltöttség, generátor visszatölt-e rendesen, önindító (hidegben nehezen indul-e), izzítógyertyát is szokás cserélni, hogy ne rohadjon bele.

Ezek nem feltétlen cserések, de van ami kopóalkatrész, dízeleknél erre figyelni kell + diagra kellene tenni, hogy milyen értékeket olvasnak ki. Abból mát tudni fogod, hogy mire számíts, a többi találgatás lesz és majd ahogy használod, úgy jönnek ki a hibái.

Ilyen alapon ha egyszer nekiállnál cserélgetni, új autót építenél és az hatalmas ráfizetés.

Ha nincsenek még jelei, nagy gondod lehet vele, de azért különíts el egy kisebb tartalékot. Az üzemanyagrendszer a legnagyobb zsákutca, amibe bele lehet futni saját tapasztalatból.

Mi a tapasztalatod az autóval?

2023. nov. 11. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!