Autó felni vásárlásban segítség?
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni az autóm alá 4db használt felnit amire a téli gumikat szeretném felrakatni!
A jelenlegi felnim adatai ezek: 6J*15 Et49 15"
A kinézett felni adatai pedig ezek: 5.5J*15 Et46 15"
Az eladó állítása szerint ugyanaz mint a gyárija! (Ez is amúgy gyári felni,nem utángyártott!) És ugyanolyan autón volt neki mint az enyém is!
Kérdésem hogy a 2 felniszett megadott tulajdonságai alapján mire számíthatok ha ezt veszem meg? Szélesebb/keskenyebb lesz a jelenlegitől vagy esetleg ugyanolyan? (Sárvédők ívétől kifelé/befelé gondolom ezt!)
Gumiméretből a téli és a nyári is egyforma nálam!
Sajnos semmiféle ehhez való kalkulátort nem találtam mint mondjuk gumiknál létezik a váltóméret kalkulátor.
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Vágólapon maradt az előző link :-D
Hogy nem találtál kalkulátort?
Egyébként szinte ugyanaz a méret, nyugodtan felrakhatod
Az hogy a felni fél collal keskenyebb, annyit fog eredményezni, hogy nem fogja annyira széthúzni a gumit, így egy "paraszthajszállal" emel az autón.
(bár az is lehet hogy meg sem fog látszani)
A gyári ET-számtól való eltérés, még 6-8 mm. esetében nem okoz problémát, nálad pedig mindössze 3mm.-ről van szó, ami ugyancsak az észrevehetetlen kategóriába tartozik.
Vagyis nyugodtan mehetsz vele.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! (Megy a zöld kéz minden válaszadónak!)
A válaszokat végigolvastam és már beszéltem is az eladóval,holnap megyek a felnikért amire jövőhét Hétfőn már fel is kerülnek a téli gumik utána pedig megy is az autó alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!