Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ladába ki milyen mélyládát...

Ladába ki milyen mélyládát használ?

Figyelt kérdés

Mivel 25km-re lakom a munkahelyemtől arra gondoltam hogy vennék a 2105-ös ladámba egy mélynyomót a csomagtartóba. A célom az hogy ne dübörögjön annyira hogy szinte le repüljön a csomagtér ajtó hanem az hogy szépen halljam bennt az utastérben a zenének a mélytartományát. Ár max 50 ezer…

[link]

Ilyen és ehez hasonló zenékhez kellene.

2023. nov. 7. 08:07
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
SOKOL rádió való abba.
2023. nov. 7. 09:48
 2/7 dirtboy ***** válasza:
46%
Gondolom aktív ládát szeretnél amiben erősítő is van hozzá. Ilyen olcsón manapság alig van valami. Somogyi /SAL/ és blaupunkt még árul aktív ládát 50ezer alatt.
2023. nov. 7. 11:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Sokol rádiót tedd a tiedbe, köszönöm ;) nekem mindegy hogy aktív vagy külön erősítő kell hozzá… (gondolom ahoz kéne nagyobb akksi is meg valami biztosíték) 50 ezer csak a mélyláda, erre még rá jöhet az erősítő ára is. Nekem használt is jó nem kell hogy új legyen. Ez csak egy lada ebbe nem kell komoly cucc nekem
2023. nov. 7. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Használtan szinte bármilyen 30-as láda, kis erősítővel jó lesz. Talán még a 25ős is.
2023. nov. 8. 08:39
 5/7 dirtboy ***** válasza:

Hogy kell e nagyobb aksi nem tudom mert nem tuom milyen van bent most. Általában egy sima kisebb rendszernek nem kell bika aksi elég ha csak kivállóan működő aksi van bent és a generátor is megfelelően tölt.

Ahogy írták 25-30cm-es reflex láda elég lesz a kívánt eredményhez.A reflex kivitelel nagyobb hangerőt érhetsz el mint pl zárt ládával és olcsóbb mint pl egy bandpass láda.

A lada elég régi autó,tele csupasz nagy felületű lemezekkel, valószínű márminden porcikája volt szétszedve is. Javaslom hogy amit csak tudsz bitumen lappal boríts be. Nézz utána miből áll és hogyan kell szigetelni egy autót. Rendszámtábla felfogatást is valószínű meg kell változtatni vagy megoldalni hogy ne zörögjön.

Léteznek bitumenlapból olcsóbb verziók is nem csak olyanok amik kimondottan authifire készültek.

Ez azért fontos mert nagyon rossz mikor bele rezonál valami a zenébe,illetve kívülről nagyon hangos a rezonancia ami nagyon bazári hangulatot kellt. Az első ajtókat tekintve pedig a benne lévő hangszórók hangja javul majd. Az ajtókban lévő hangszóróknak az ajtó belsőtere a láda,viszont egy sima ajtó nagyon rossz láda. Ezért kell bitumenlappal csinálni a hangszórónak egy idális ládát és sokkal jobb hangja lesz.

Használtvásárlását én is támogatom azonban használtból nem tudok konkétumot ajánlani mert ahhoz átkéne nyálazni a használtpiacot hogy lássam mi a kínálat jelenleg. javaslom hogy DLD ládákra keress rá. Korábban nagyon nagy sikerű olcsón megvásárolható volt, főleg az 500-as model.Gyanítom van használtpiacon.

2023. nov. 8. 09:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha az utastérben mondjuk az ülés alatt el lehetne helyezni az lenne a legjobb. De az a baj hogy ott meg annyira kevés a hely hogy szerintem nincs olyan láda ami oda be férne. Vagy ha van is biztos nem a legjobb minőségű
2023. nov. 8. 17:10
 7/7 dirtboy ***** válasza:

Kapni ülés alá helyezhető aktív mélynyomókat. Persze le kell mérni a helyet hogy bizosan befér e a kiválasztott nyomó.

Annyi hogy ezek 50ezer felett vannak,viszont aktívak tehát már erősítőre nem kell költened.

pl Kicx q200ba,mac audio flat sub 25,gladen audio us08 stb stb

2023. nov. 8. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!