Szerintetek Honda vagy a VW a jobb?
2 kiszemelt autóm van:
Honda Civic 6.gen 1.5 benzin Is 114hp
Másik:
Volkswagen Passat B5.5 1.9 tdi
131hp
A kérdés a következő lenne, melyik a jobb? A szempontok:
Megbízhatóság
Fogyasztás
Költségek
Mik a típushibáik
Eddigi tapasztalataim, hogy a hondába jó a fogyasztás, de szeret rozsdásodni a kasztni, szeret beázni mindenhol, és elég gyakran kell vinni szerelőhöz
A passat pedig megbízhatóbb de a kettős tömegű lendkerék nagyon drága bele, meg drágábak az alkatrészek, de kényelmesebb és felszereltebb
Nemtudom melyiket válasszam
A Honda-t sem kell egyfolytában szervizbe vinni, nem tudom, ezt hol hallottad.
A Honda valóban kicsit hajlamosabb a rozsdára, de motorikusan agyonüthetetlen.
A TDI sem rossz motor, de drágább lesz a szerviz, ha valami tönkremegy benne, illetve nehezebb találni nem "csatacsipszelt" példányt.
A formavilág pedig teljesen szubjektív.
Én a Civic-et venném.
2-es fölvetése nagy igazságot tartalmaz.
Én erre azt mondanám, hogy az én autóvezetési szokásaimhoz benzines autó való, tehát el van döntve a kérdés.
De az igazság az, hogy a japán autókat lényegesen többre tartom, mint a németeket. Vagyis ez is a Honda mellett szólna.
A Honda sem annyira rozsdásodik, mint ahogy lefested. Amikor megveszed, ne legyen rozsdás, utána meg lehetőleg garázsban álljon.
Nagyon nem egy méret a két kocsi, így elve érdekes a párosítás!
A szívóbenzin 1.5-ös motor nem lesz egy erőgép, az 1.9TDI eleve kicsit több lóerő meg a turbó miatt, sokkal bivalybbnak fog tűnni a húzása, még ha ez sem egy versenyló! Amit viszont írtak korább az 1.9TDI sajnos a hülyegyerekek játszótere lett, szóval, sok a kókányolt "csipszes" példány!
Ha nem mész nagy távokat folyamatosan felesleges a dízel!
Egyébként szintén ahogy fentebb írták, mindkét autó jó választás lehet, persze ilyen korú autónál orákulum kell, hogy mi a jobb vétel!
Nemregiben (a felhasznalási modot kivéve) ugyan abban a cipő jartam mint te kerdező. Szemeztem az Accordokkal, mivel volt egy kettővel korábbi és az engem meggyőzött.
Viszont a nagy fitasteljesítmeny es 4 millas ár nekem sok volt, ráadásul igencsak igényes a futóműve, erre szinte biztos fogsz költeni, ha bevállalod. En nem vállaltam be. Atmentem a Toyota vonalra. Azért az tenyleg más kávéház, sosem lesz olyan sportos, sofőrcentrikus élmény.
Városban is sokan használnak diselt, elmennek 6-700k km-,t ha meg van becsülve,a honda meg szinte mind eszi az olajat, meg eldurranna fűtőradiátor 120 bele
Kormánymű meg 150- van felfele
Nem olyan olcsó az sem.... Csak mindig szerelőhöz kell vinni mindig előjön valami+ olyan a futóműve mint a tesco bevasarlo kocsinak és angol mint rover és mg meg társai semmi köze japánhoz Hondákról sokat tudok, inkább a passat érdekelne, mik a hibái? Megbízható?
Ha ennyire rossz véleménnyel vagy a Honda-ról nem értem a kérdést!
Akkor Passat! Igazából maga kategóriájában egyik sem egy rossz autó!
Nem tudom mi volt annak a Civicnek az előélete, de zorall. Ennyire nem bajos egy normálisan karbantartott széria civic. A 140le miatt gondolom, h 1.8 benzin. 2009-es frissítés után jók azok!
A Passat az más. A hülyegyerekek randalíroznak vele csúnyán, de igazából nyugodt utazóautó. Sokkal több myűge van általában, bár nem igazán foglalkoznak velw. Ez leviszi a szakadékba az amúgy nem fwltétlen rossz kocsit...
Ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél havi buszbérletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!