Megéri 3-4 milliót költeni egy 8. generációs benzines
honda accordra, amiben min 200 000 km van?
Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, a keret az nagyjából 3,5 millió, nem egy mindennapi rohangálós autónak, hanem inkább egy utazós, haverokkal beülősnek. Fontos szempont, hogy ne költsem 2-szeresét az autó árának szerviíköltségekre, illetve 10l-nél ne nagyon egyen többet. Honda accordot, abból is a 8. generációs (2008-12) manuális, benzinest ajánlották sokan, a megbízhatósága miatt. Viszont manapság egy ilyen 3-4 misi között van, azokban is van min, 200 000km. Kérdés az, hogy egy 15 éves autó ennyi kilóméterrel megér-e ennyit?
Egyértelműen nem, de ennyibe kerül. Ha valaki ilyet akar, úgyis kifizeti. Honda sosem lesz olcsó.
2023. nov. 3. 17:49
2/10 anonim válasza:
Nem az autó vételára lesz magas, hanem az alkatrészárak és a szerviz munkadíja.
Megéri 3-4 milliót költeni rá? Ha van pénzed és szereted az autót, akkor igen. Ha sajnálod rá a pénzt, vagy nincs pénzed, akkor nem éri meg.
2023. nov. 3. 18:01
3/10 anonim válasza:
Dehogy.
2023. nov. 3. 18:03
4/10 anonim válasza:
Nem az kérdés, hogy másnak megéri-e, hanem hogy neked megéri-e.
2023. nov. 3. 18:35
5/10 A kérdező kommentje:
2. pont azért nézegettem ezt a típust,mert mindenki szerint a megbízhatóságáról híres, olaj és víz legyen benne és kimegy a világból stb, ezek után milyen szervízelésről van szó?
2023. nov. 3. 21:25
6/10 anonim válasza:
Ez így van a legtöbb honda nagyon megbízható, de folyamatos használat mellett, minden autóra költeni kell. Példa: én is japános vagyok nekem almera van 1.5 benzines motorral már 340ezer km-el és ez is nagyon megbízható. Folyamatosan használom, tényleg megbízható, de ettől függetlenül már kellet ekkora futásnál cserélni légtömeg mérőt, alsó/felső holtponti jeladót, 1-es lambdaszondát, szelepfedél tömítést, az összes lengés csillapítót, párszor talpas gömbfejet, hátsó dobot, valamint mind két küszöböt, ugyan is a japán autókat szereti a rozsda. A kopó alkatrészek pedig magától értetődőek. Na valami ilyesmiről beszélt a kettes.
2023. nov. 3. 22:03
7/10 anonim válasza:
Tizenéves használt autónál bejöhet költséges javítás, még a legmegbízhatóbbnak vélt típusoknál is. Ezt nem fogja neked senki megjósolni.
Ilyen idős autónál, ha azt mondják minden gyári még benne, azt ne vedd meg. Könnyen belefutsz pl. egy kuplung cserébe, és valószínűleg drágább lesz, mint pl. egy Passat-on, mert nincs akkora alkatrész ellátás.
4-5 milla amúgy a piac teteje, nagyon befürödni nem fogsz, feltéve ha átnézeted a típushoz konyító szerelővel.
2023. nov. 3. 22:14
8/10 A kérdező kommentje:
Ebben a kategóriában milyen autók jöhetnek szóba ennyiből? Néztem még a volkwagen jettákat kicsit olcsóbban, meg a ford mondeókat, jobb választás lenne ezek mellett dönteni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!