Most akkor tényleg szarok a francia kocsik vagy nem?
Sztereotíp néplegenda közhely hegyekből könyvtárnyi könyvet lehetne írni, a 3F-től a franciaautógyűlöletig mindent. Ehhez képest szinte minden második autó az utakon vagy Renault vagy Peugeot, meg elég sok Citroent is látok.
Ha tényleg rosszak, akkor miért választják sokan, ha meg nem rosszak, akkor miért "skandálja" szinte mindenki, hogy szarok?
6-os
Esetleg a francia autókra nem esik többet az eső?
Te tudtad, hogy az összes autót szokták lakatolni?
Egyáltalán nem rosszak a francia autok. Ha rosszak lennének, már mind becsődöltek volna, ehhez képest a legrégebb óta fennálló autogyartok között vannak a franciák.Sok francia autó (pl. régebbi Peugeot-k, Renault-k) sanyaru korulmenyek kozott (pl. Afrikaban) is jól teljesít.
én Dániában élek, itt nagyon sok a Peugeot es a Citroen (főleg a kiskategóriások, de nagyobb SUV-ok is). Az emberek szeretik őket, mind jól karban vannak tartva. Ha a "nyomorgó" dánoknak megfelel a PSA-autó, akkor egyes magyarok miért viszolyognak tőluk? Tudom, a németautó-mánia.
Nekem személyes tapasztalatom a Renault-val van, a 2011-es 1.5 dci-s kombi Megane-om most jár a 485 ezredik kilométernél, es nagyon jó formában van. Most volt műszakiztatva, a szerelő csak dicsérte, hogy remek állapotban van, rozsda semmi, pöccre indul, es nagyon megbízható. Persze ehhez kellett a gondos gazda es a szigorú olajcsere-periódus kezdettől fogva. Megnézném pár franciaautó-ellenes autóját, hogy hogy nézne ki 485 ezer kilométernél. Ha valaha is volt alapja a sztereotípiáknak, az már rég elmúlt, a francia autók jó ideje remek minőséget hoznak.
"Persze ehhez kellett a gondos gazda es a szigorú olajcsere-periódus kezdettől fogva. Megnézném pár franciaautó-ellenes autóját, hogy hogy nézne ki 485 ezer kilométernél."
A lepontozásokat látva eddig úgy tűnik, hogy a franciaautó-ellenes válaszolók vannak többségben sajnos. Magyarországon nincsen kultúrája az autók karbantartásának, csak akkor mennek szerelőhöz, ha már nagy a baj.
Fékfolyadékot szerintem a franciaautó-ellenes válaszolók többsége még sose cserélt az autóján, azt se tudják, hogy mi a gyárilag előírt intervallum. Nem vigyáznak az autóikra. Francia autóból eddig csak egy olcsó nem karbantartott roncsot láttak eddig és az alapján gondolják azt, hogy minden francia autó rossz.
Ti tudjátok, hogy én eddig mennyi lelakott német autót láttam eddig? Mondok egy példát. Betegágy Volkswagen Golf V 1.9 TDI, bontóba való Mercedes W210, a közös az volt bennük, hogy a tulajdonosuk büszke volt ezekre az autókra és lenézte mások autóit. És szidták a francia autókat is.
Én szidom a német autókat, mert láttam belőlük lelakott állapotúakat? Nem. Azért lettek olyanok, mert a tulajdonosaik nem költöttek rájuk. A német autók, ha kapnak karbantartást, jók. A franciák is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!