Olajcsere után magasabb fogyasztás?
Figyelt kérdés
Okozhat az olajcsere és a vele járó szűrők magasabb benzinfogyasztást?
Az autót szinte csak munkába járásra használom, így ki szoktam jönni egy hónapban egy háromnegyed tankból.
Az autót olajcsere után teletankoltam. Ez volt pontosan 2 hete és már most fél tanknál jár az autó és semmivel nem mentem többet vele mint szoktam. Az óra szerint is nőtt a fogyasztás bár azt tudom, hogy nem lehet arra adni. Hidegebb időre sem foghatnám mert télen sem szokott változni a fogyasztás, max minimálisan több. Ez viszont szerintem sok. Szerintetek?
2023. nov. 4. 14:10
1/3 anonim válasza:
Ilyen nincs. A tankból fogyás figyelése a mutató alapján maximum saccolásnak fogható fel. Egyetlen pontos módszer van, csurig tankolni, járni vele, majd újra csurig tankolni és a fogyás és a km alapján fogyasztást számítani. De most látom, hogy "szűrők" van írva. Az olajkörben egy szűrő van, ezek szerint más szűrő is cserélve lett? Például levegőszűrő? Az már okozhat ingadozást.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, levegőszűrő is lett.
Tudom, hogy úgy lenne pontos mérni, de ez feltűnően sok.
2023. nov. 4. 14:24
3/3 anonim válasza:
Igen, maximum fél deci különbség lehet 100 km-en az olaj miatt. De ennél sokkal többet számít a használat módja: vezetési stílus, szél, eső, hidegebb idő, téli gumi, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!