Mikor térünk át a digitális kilométermérő-órára??
Volt már régen egy közlekedési ügyem. Nem részletezem. Azóta érzem így
.
Mármint a sebességmérőre gondolsz? A legtöbb autón már kijelző van, nem fizikai órák.
Én mondjuk még 2018-ban direkt választottam olyan típust, amin még van dedikált óra is. Már akkor is egyre kevesebb ilyen volt. De az óracsoporton belül van digitális kijelzőm is, ott is ki tudom íratni a sebességet számokkal, ha akarom. Ha ez veszi el a figyelmet, hogy rápillantasz egy órára és nehéz értelmezni, az már régen rossz!
#5 Mert az jobb, hogy nam csak lepillantanod kell, hanem még oldalra is el kell fordítanod a tekinteted, mert nem eléd , hanem középre tették a digitális órát?
Ez megint egy elfogult kérdés, és évtizedekig senkinek nem volt gondja a mutatókkal.
Gondolom azt is te írtad, ki.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
"Mikor térünk át a digitális kilométermérő-órára??"
Méréstechnikai alapvetés, hogy ha nem csak a mért mennyiség értéke fontos, hanem a mért mennyiség változásának üteme is (ami ez esetben a gyorsulás/lassulás), akkor célszerűbb a mutató, jobban passzol az emberi érzékeléshez. Nyilván persze ettől még lehet, aki jobban szereti a számjegy alapút, de nagy átlagban így van.
Van egy csomó autó, amiben digitális a sebessegkijelzés. Ha nagyon akarod, választhatsz ilyet.
Vagy akár kirakod a telefonodat a szélvédőre és elindítasz egy speedometer appot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!