Hogy néz ki egy "hagyományos ötajtós" autó?
A limuzint belinkelted, pedig a legelső mondatban ott van, hogy négyajtós.
Nem igazán létezik olyan, hogy "hagyományos ötajtós". 5 ajtós lehet ferdehátú, vagy kombi. De a ferdehátú is lehet 3 ajtós, meg a kombi is. Egyik sem kötelezően 5 ajtós.
Azért sem tudok rá válaszolni amúgy, mert a legtöbb ember ötajtós alatt a ferdehátúkat érti, így válaszolhatnám ezt, ugyanakkor a kombi az, aminek 99%-a ötajtós, szinte az összes, ilyen értelemben meg ez közelebb áll a "hagyományos" jelzőhöz. Szóval nem tudom mit lehet erre mondani. Szerintem leginkább azt, hogy nem létezik "hagyományos" ötajtós.
2: Tegnap ment valami a háttérben a TV-ben. Arra lettem figyelmes, hogy elhangzott egy olyan mondat, hogy
"...hagyományos 5 ajtós, kombi és limuzin típusú autók."
Hogy mi volt ez a műsor azt már meg nem mondom, de kicsit fura volt a szöveg.
Ötajtós: a csomagtartó fedele együtt nyílik a hátsó ablakkal. Felfele. A hátsó ajtó rányílik az utastérre is. (Bár az ott nem személybejárat. :-) )
És a hátsó része nem hosszabb, mint a szokásos. Mert akkor már kombi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!