Otthon mikor szereltek hol szoktatok a kocsit felemelni,
melyik pontjan?
Figyelt kérdés
Es ha bakot is akartok alatenni, akkor azt ugye nem lehet megoldani hogy a kijelolt ponton emeled fel, mert akkor oda nem tudod a bakot betenni, mert az emelo utba lesz. Ezt hogy oldjatok meg?
2023. okt. 18. 22:02
1/8 anonim válasza:
Van az első tengelynél központi emelőpont, ott megemelem majd az oldalsó emelőpontoknál bakolom alá. Máshol ne nagyon emeld mint ahol szabad, nehogy akár beköszönjön a bak feje az utastérbe.
2023. okt. 18. 22:09
2/8 anonim válasza:
Általában a küszöbön lévő gyári emelési ponton emelem. Ha valamiért mégsem ott, akkor a küszöböktől kicsit beljebb az én autómon vannak nagy napos, bő tenyérnyi négyszögletes masszív sík felületek. Elöl és hátul is. Mintha csak a csápos emelőnek lenne odatervezve. Azon keresztül emelem, a bakot meg a gyári emelési pont alá teszem. Ez esetben krokodil emelőt használok. De nem csak csupaszon teszem oda, hanem vagy gumipogácsát, vagy legalább egy deszkadarabot teszek a kocsi és az emelő közé.
De hallottam olyat is, hogy van aki simán a futómű alkatrészek alá teszi közvetlenül az emelőt. Én azt nem merem, nem tűnik túl stabilnak.
2023. okt. 19. 06:55
3/8 anonim válasza:
#2 a futóműbekötési pont ha nem stabil akkor az elég nagy baj. :D :D :D
2023. okt. 19. 10:40
4/8 anonim válasza:
#2 Például egy lengőkarnál fogva megemelni nem nagyon bölcs dolog, jobb esetben is csak a szilenteket fogja kinyírni.
2023. okt. 19. 10:45
5/8 anonim válasza:
Pontosan! Szándékosan nem bekötési pontot írtam! Ismerek olyat, aki a hátsó hídon keresztül (csatolt hosszlengőkaros konstrukció) emel. Az egy mozgó alkatrész. Nem is sík a felülete. Valahogy felfekszik az emelőre, ahogy tud, de nem túl stabilan. Oké, hogy alábakolod. Nem arról van szó, hogy attól félnék, hogy beszakad, de biztosan nem másznék be alá.
2023. okt. 19. 12:04
6/8 anonim válasza:
#5 Plusz, hogy az így megemelt kocsinál az instabilitás egy dolog, de komoly károkat lehet okozni a futóműben ha épp rossz helyen emeli meg az ember.
2023. okt. 19. 12:06
7/8 anonim válasza:
Számtalanszor emeltem meg a kocsit első lengőkar nagyszilent házánál fogva, vagy a hátsó lengőkar bekötési pontja mellett.. végülis 32 éves korában lett kiszedve először a hátsóhíd, de akkor se volt szétszakadva a szilent..
De sok autón van elöl-hátul középső emelési pont..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!