Ha már van több mint két éves AM jogosítványom, akkor ha lerakom az A1 jogosítványt akkor vihetek személyt?
Figyelt kérdés
Mert tudtommal kezdő jogosítvány miatt kell várni a két évet, de kezdő jogosítvány az csak egyszer van, és nekem van jogsim 2 éve. Ezért van, hogy autós (B) jogosítványod megvan 2 éves akkor az A1/A2/A-el már nem kell kivárnod a két évet és vihetsz személyt. De vajon ez AM-el is így van?2023. okt. 17. 22:31
1/4 anonim válasza:
Ha nem okoztál olyan balesetet, ami miatt újraindították a kezdő jogsi számlálóját, akkor valóban így van. Minden nemzetközi kategóriával így van.
2/4 anonim válasza:
(Más kérdés, hogy nekem pl. 12 éve van B jogsim és 1,5 éve A korlátlan, de nyolcszor átgondolnám, vinnék-e magam mögött személyt, és a végeredmény az lenne, hogy valószínűleg nem vinnék.)
3/4 anonim válasza:
#1 Mióta van olyan, hogy kezdő jogsi számláló? Mert ilyenről sehol olvastam.
Amúgy kérdező igen vihetsz utast, mert itt inkább a kresz tapasztalatra hajaz a jogszabály, nem a vezetési rutinra. Persze feltételezik, hogy az ember vezetett is ezidő alatt. Én is viszek időnként utast, pedig csak fél éves az A-s jogsim, de B, meg több mint 20, és igazából egy idő után, vezetésben nem is érezni különbséget, csak mindenképpel fel kell tekerni a hátsó rugóstagot.
4/4 anonim válasza:
#3 Két évig kezdő jogsi a kezdő jogsi. Ha balesetet okozol, ugye eltilthatnak a vezetéstől, és ezt megfejelhetik azzal, hogy ha kezdő jogsival okoztál balesetet, akkor amikor visszakapod a jogsid, onnastól két évig még kezdő jogsi, akkor is, ha az elvételkor 1 év 11 hónapos volt a jogsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!