Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha már van több mint két éves...

Ha már van több mint két éves AM jogosítványom, akkor ha lerakom az A1 jogosítványt akkor vihetek személyt?

Figyelt kérdés
Mert tudtommal kezdő jogosítvány miatt kell várni a két évet, de kezdő jogosítvány az csak egyszer van, és nekem van jogsim 2 éve. Ezért van, hogy autós (B) jogosítványod megvan 2 éves akkor az A1/A2/A-el már nem kell kivárnod a két évet és vihetsz személyt. De vajon ez AM-el is így van?

2023. okt. 17. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem okoztál olyan balesetet, ami miatt újraindították a kezdő jogsi számlálóját, akkor valóban így van. Minden nemzetközi kategóriával így van.
2023. okt. 17. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
(Más kérdés, hogy nekem pl. 12 éve van B jogsim és 1,5 éve A korlátlan, de nyolcszor átgondolnám, vinnék-e magam mögött személyt, és a végeredmény az lenne, hogy valószínűleg nem vinnék.)
2023. okt. 17. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:

#1 Mióta van olyan, hogy kezdő jogsi számláló? Mert ilyenről sehol olvastam.

Amúgy kérdező igen vihetsz utast, mert itt inkább a kresz tapasztalatra hajaz a jogszabály, nem a vezetési rutinra. Persze feltételezik, hogy az ember vezetett is ezidő alatt. Én is viszek időnként utast, pedig csak fél éves az A-s jogsim, de B, meg több mint 20, és igazából egy idő után, vezetésben nem is érezni különbséget, csak mindenképpel fel kell tekerni a hátsó rugóstagot.

2023. okt. 18. 07:51
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Két évig kezdő jogsi a kezdő jogsi. Ha balesetet okozol, ugye eltilthatnak a vezetéstől, és ezt megfejelhetik azzal, hogy ha kezdő jogsival okoztál balesetet, akkor amikor visszakapod a jogsid, onnastól két évig még kezdő jogsi, akkor is, ha az elvételkor 1 év 11 hónapos volt a jogsi.
2023. okt. 18. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!