Melyik sávba kell (ajánlott) kifordulni, miért?
"De balra nagy ívben kanyarodok elvileg akkor is külső, nekem így tanítja az oktató"
Akkor rosszul tanítja. Szégyen.
A szabály azt mondja ki, hogy mindig a legközelebbi sávba kell érkezned. Ha jobbra kanyarodsz, akkor a külsőbe, ha balra, akkor a belsőbe, mert ezek vannak hozzád közelebb. Az már más kérdés, hogy a jobbra tartás értelmében bal kanyar után amint megérkezel a belső sávba utána ki kell sorolni a külsőbe, de kanyarodás közben akkor is a belsőbe kell érkezni és csak utána kisorolni a külsőbe, nem pedig rögtön a külsőbe kanyarodni.
"De balra nagy ívben kanyarodok elvileg akkor is külső, nekem így tanítja az oktató"
Nekem meg pont, hogy mindig a belsőbe kellett ilyenkor kanyarodni, abban az esetben mikor egy kanyarodó sávból egy kétsávos útra kanyarodom balra. Majd, index és átsorolni a külsőbe
Jobbra kanyarodáskor, meg ugye a szélsőből kanyarodsz, ha sima ha kanyarodó, így értelemszeüen a külsőbe kell, majd ha kell, akkor besorolhatsz belsöbe.
Most ha két szitut egymással szembe teszed, akkor mindkét kanyarodó tud egyszerre kanyarodni egy sávba.
De van az az opció, mikor mindkét sáv kanyarodik balra, akkor értelemszerűen a saját sávodban kanyarodsz
A kreszben jobbra tartási kötelezettség van, azért így tanítja az oktató.
A vizsgáig tartsd észben, utána úgyis a belsőben fogod tolni, mint mindenki más, aki menőzni akar.
Ha több mint egy sávba érkezhetsz akkor valaki más is érkezhet oda veled egyszerre (általában).
Abba kell menned amelyikbe való vagy.
Ha belsőből kanyarodsz akkor a belsőbe, ha külsőből akkor a külsőbe.
Ha egy sáv megy jobbra, de 4 sávba érkezhetsz akkor a külsőbe, majd sávváltásokkal megoldod
Ha sima egysávosról kanyarodsz, akkor bármelyikbe érkezhetsz.
De érdemes mindig a hozzád közelebb esőbe, így tud egyszerre kanyarodni két szemből érkező is az adott útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!