Kötelező biztosítás nélkül? Mi a teendő?
Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állok, a viszont a kiszemelt autón, az ügyfélkapu szerint nincs kötelező biztosítás.
Holnap mennék megnézni az autót, de ez kissé aggaszt. Ilyenkor mi a teendő? Ilyen lehetséges, hogy úgy adnak el autót, hogy (jelenleg) nincs biztosítása, de forgalomban van?
Én ebben nagyon kezdő vagyok, és ez lenne (remélhetőleg) az első autóm. Magánszemélytől vásárolnám.
Köszönöm a segítséget.
Megveszed és megkötöd a biztosítást.
Az előző tulajt majd a mabisz zaklatja, nem a te dolgod.
Nincs jelentősége, mert a Biztosítás Névre szól, ha lenne rajta akkor is újat kellene kössél rá, mivel akkor te leszel a szerződő ügyfél és a te paramétereid kellenek majd a biztosítónak nameg a kocsidé is.
Biztosítást egyébként is csak az üzembentartó (tulajdonos) köthet.
Amikor kérelemre ideiglenesen kivonatja valakia forgalomból (párezer ft illeték), akkor nem kötelező rá a biztosítás, de amennyiben nem vonatta ki akkor naponta számolnak fel rá hatóságilag "fedezetlenségi díjat" ami olyan 100-15010 ft krül lehet / nap, szóval pár hónap alatt komoly összeg is összegyűlhet, de ez mindíg azt terheli, aki az adott lejárati dátumnál a tulajdonosa a kocsinak!
Érdemes extra körültekintőnek lenni, mert aki nem kötött kötelezőt, az egyéb galádságokra is képes.
Pl. Győzödj meg róla, hogy tényleg a törzskönyvön szereplő tulajjal szerződsz, én az eredetvizsgát is megcsináltatnám az adásvétel előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!