Melyik autót választanátok?
Az egyik egy 2006-os Ford Focus, magánszemélytől. Az ára 1.35 millió.
A másik ugyanez a kocsi, csak a ráncfelvarrott verzió, 2010-ből, és jobban felszerelt. Az ára 1.8 millió. Ez viszont kereskedőtől.
Mindkettő 1.6 benzines 100LE.
Még egyiket sem néztem meg, de képek és rövid telefon után mindkettő jó állapotban van.
Úgy számolok a másodikat kb 1.6-1.65 millióért el tudnám hozni ha sikerül annyira lealkudni egy alapos átvizsgálás után.
Szóval megér az a 4 év különbség és a frissebb autó plusz kb 300.000 Ft-ot?
Egyébként megvan az összeg a drágábbra is, csakhát ha az olcsóbbat veszem akkor több marad meg végül.
Az olcsóbb mellett szól hogy ismeri a tulajdonos, el tudja mondani (ha akarja) hogy mi baja-nyűgje van, a másikkal szemben viszont jobban védve érzem magam ha valami gond lenne mégis az autóval a későbbiekben, mivel az első 6 hónapban neki kell bizonyítani hogy a vásárlás pillanatában nem állt fent a hiba.
" Jó állapotban van mindkettő "
Amelyik autót eladnak az mind jó állapotban van.
És ezt el is hiszed.??
Kereskedő nyilván azt mondja jó állapotú ha még kijön valami akkor bocs.
Inkább magánszemélytől vennék az karban is tartotta.
Semmire sem garancia a magánszemély, ott jobban elő szoktak jönni az érzelmes történetek és hogy mennyire vigyáztak az autóra. Aztán lehet a haverjával előző nap üttették ki a check engine-t, vagy láttam aknába lemászáskor óceánnyi olajat a megkímélt autó motorjának alján, stb.
Nézesse át, az a biztos, én már magánnak sem hiszek el semmit, mert vagy átvág az is, vagy analfabéta az autókhoz. Vagy majd ő megoldja és kendácsol. Akadnak persze normális, lelkiismeretes és őszinte tulajok, vagy hozzáértők, de jobb résen lenni és kicsit bizalmatlankodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!