Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót választanátok...

Milyen autót választanátok első autónak és milyen motorral, miért?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki sikerül nyárra kispórolnom 1.000.000 Ft-ot. Amit autóra költenék. Jogsit is a héten sikerült letenni. (35 órából), szóval még egy kezdő sofőr vagyok, de ezért is szeretnék mihamarabb autót venni, hogy tudjak gyakorolni, tapasztalatot szerezni. Én viszont első autómat nem 2-3 évre szeretném venni, hanem inkább 5-6, ezért is szánok rá többet és nem egy 400.000-es 20 éves astrat szeretnék venni.

Én az alábbi feltételekkel keresek most magamnak:

-2008-tól

-300.000 km ig

-manuális váltó

-5 ajtós

-elektromos ablak

-manuális/digitális klima

Leginkább nekem a sedanok jönnek be egyébként, de ez lehet hogy csak az én hülyeségem és érdemes lenne egy kisebb kocsit nézni kevesebb fogyasztással, de nem igazán találtam nekem tetszőt.

Egyenlőre egy Renault thalia 1.4 privilege 2008 és egy fiat linea 1.3 Mjet 16V dynamic 2008 között vacilálok. Utóbbi kinézetre egyébként jobban tetszik. 🙂

Várom a véleményeket, tapasztalatokat az autókkal kapcsolatban. Mennyire megbizható ez a motor? Én egyáltalán nem értek hozzájuk sajnos és nagyon ismerős se tud segíteni. Igen, tudom autót nem csak kinézet alapján választunk.

Előre is köszi a választ, bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett.

2023. jún. 25. 09:57
A kérdező szavazást indított:
Fiat linea
Renault thalia
Másikat
9 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Vasaló swift.
2023. jún. 25. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Másikat.🤣
2023. jún. 25. 10:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
20 éves szedan szwift. Ha nem rohad, nem volt karambolos, és van rajta műszaki..
2023. jún. 25. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Előző generációs Thaliában ültem. Nem olyan nagy mint gondolod. Sőt, nekem személy szerint nagyon kényelmetlen volt beleülni, mert olyan szűkösen nyílnak az ajtajai. Ez az 1.4 benzin egész olcsón üzemeltethető szerkezet. Gondolom eme jó tulajdonságát az utódmodell is megörökölte.

A Linea egy Punto egy kis puttonnyal (A Thalia meg egy puttonyos Clio), nem néz ki rosszul, de erről az 1.3-as dízelről én még jót nem hallottam.

Inkább nézz benzinesbe ilyet.

[link]

[link]

2023. jún. 25. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
106-os bmw.
2023. jún. 25. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Vagy 106os Peugeot.
2023. jún. 25. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Swift nem is kérdés.
2023. jún. 25. 12:44
 8/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
0%

A mostani elgurult autó árakat nem tudom így nem biztos, hogy mind benne van a keretedbe vagy az adott évjárat limitbe, de én valami VW konszern kocsit néznék inkább ezek helyett.

VW Jetta

Seat Cordoba

Skoda Fabia Sedan

Skoda Octavia

Ezekből azért az 1,4 és 1,6 szívó benzin motorok általában nem egy problémásak.

2023. jún. 30. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!