Isofix utólagos beszerelése mennyire megoldható?
Tanácstalanok vagyunk.
Egy 2009-es Ford C-Maxunk van. YouTube-on több videó van fent arról, hogy a 2003-2010 közti C-Maxokban rejtve van az isofix csatlakozó, csak épp a huzatnál nincs hely kialakítva neki, de házilag is elérhetővé lehet tenni. Ahogy néztem, a Ford Focusszal ellentétben, C-Maxhoz valóban nem is árulnak más isofix kiegészítőt, mint azokat a kis műanyag kereteket.
A férjem elvitte egy szerelőhöz a kocsit, aki megnézte az ülést, és állítólag nem találta meg ezeket.
Elvitte egy másikhoz, ő sem. Ő annyit ígért, utánajár a szükséges beépítő szettnek vagy másik ülésnek.
Érdemes-e ilyen megoldásokat választani? Addigra már megrendeltem egy jó ADAC teszttel rendelkező gyerekülést, amit viszont csak isofix-szel lehet rögzíteni.
A férjem persze fogadkozik, hogy megoldja a problémát, ne mondjam le a rendelést.
Lehet, hogy ottvannak azok a rögzítési pontok, de mivel ebben az autóban szabadonálló ülések vannak, így az az üléspárnában van, és ki kellene vágni a kárpitot hozzá, mint itt a videós is tette, ezért is lehet csak kis műanyag keretet kapni hozzá, ami a kivégott szövetett teszi esztétikussá. Gyanítom, hogy mindkét szerelő csak az ülést vizslatta meg, és nem esett késel az üléseknek
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=65SxH61msNM&ab_c..
Vágás nélkül meg így csinálták meg. Kevésbé esztétikus, de ez alapján gondoltam, hogy használhatunk isofixet:
A férjem állítja, hogy kivették az ülést, és "valamit néztek rajta", bár azt mondta, úgy nem szedték szét, mint a videóban. A második szerelőnek elvileg mutatta a videót is, mit kellene nézni, de hát szerinte ez nem olyan.
Azért is vitte még egyhez, mert nem akartam elhinni, hogy pont a miénkben ez nincs ott. De ezek után én fogom szétnyitni és megnézni, mert most már csak a saját szememnek hiszek.
"...rejtve van az isofix csatlakozó, csak épp a huzatnál nincs hely kialakítva neki"
Nem értek hozzá, meg nem is néztem meg a videókat, de ha van ott valami a szövet alatt, akkor azt vágás nélkül is ki lehet tapogatni.
Azt nem tudom, melyik ülést nézte meg. Én az anyósülés mögöttire vagyok leginkább kíváncsi.
A videóban is meg lehetett nézni vágás nélkül. Csak mivel nem voltam ott, nem tudom, a szerelő hogy nézte.
A férjem meg semmit sem tud értelmesen elmondani, ezért is nézem meg inkább magam, ha majd figyel addig a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!