Golf 1.8 Gt (90le) -be megoldható a turbó beszerelése? Mit kell kicserélnem még benne hogy bírja minden?
A turbó beszerelése elméletileg megoldható. A kérdés az, hogy megéri-e és mennyit birná utána az autó.
A legnagyobb probléma az, hogy azt az 1.8as motort nem arra tervezték, hogy 120, 140 vagy akár ennél több lóerős teljesítményt leadjon. Ezért kellene konkrétan mindent kicserélni, a motorblokkon kívül még kisebb lóerő tobblet esetén is. Ha nem cseréljük a legtöbb alkatrészt erősebbre vagy nagyobbra, akkor nem fog többet menni pár ezer km-nél. De ez nagy mértékben függ attól is, hogy mennyivel szeretnél többet kihozni a motorból.
Ha megvan a "turbó és a hozzá való eszközök", akkor még 1 annyit szerintem rászámolhatsz mint amennyibe került a turbó, hacsak a munka nagy részét nem tudod te elvégezni.
És még hátra van a motor alkatrészek kicserélése, ami még egy annyiba kerül legalább. És itt még nem beszéltünk a turbó megfelelő hűtéséről, olajozásárol, elhelyezéséről és a tobbi apróságról.
Váltó csere nem feltétlenül szükséges szerintem de kuplung csere mindenképpen.
Tehát a lényeg az, hogy megoldható, de nagyon sok pénzbe, időbe és energiába kerülne, ettől függetlenül én nem akarlak lebeszélni róla...
jaj..és ott van még a fogyasztás is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!