Egy kis szűk hegyi úton ráadásul lefelé kanyarban továbbhaladás helyett megállt előttem egy kocsi és picit meghúztam az oldalát. Ilyenkor mi fog történni?
Bérelt autoval volt valami külföldi. Telefonszamot csereltunk fenykepet es mentunk tovabb. Kicsit kb 0,5 cm behorpadt az oldala. Az enyemnek elol karcolason kivul semmi baja. Kárbejelento nem lett kitoltve szemelyi igazolvany nem volt fenykepezve. Velemenyem szerint o volt a hibás mivel minden jel nélkül állt meg az út közepén ráadásul kanyarban és beleért az én sávomba (szűk kanyar, továbbhaladás esetén nem ütköztem volna bele) elso ilyen esetem. Nagyon félek. Mi történhet ilyenkor? Raadasul en kb 10 % os emelkedon haladtam felfele 1 es sebességgel, lendületben hogy ne guruljak vissza.
Rendor nem volt. Semmi csak fenykep es telefonszam csere.
Mm a kanyar neki volt lefele nekem felfele es nem is igazan láttam be. + bejött a sávomba.
De nem ez a lenyeg hanem ilyenkor mi tortenik? Keres majd a rendorseg v ebbol igy nem lesz semmi casco fizet neki?
"Legjobb és legrosszabb esetben."
Legjobb: semmi, mert nem hív fel. Kifizeti a bérbeadónak az önrészt és megjavítják az autót CASCO-ra.
Legrosszabb: Jelentkezik, hogy töltsetek ki kárbejelentőt. A KGFB biztosítód úgy dönt, hogy Te voltál a hibás. Kifizeti a kárt és kettővel visszasorol. Magasabb biztosítási díj. Ha lett volna helyszinelés, akkor a rendőr megitélésétől függően kaphattál volna pénzbirságot. De így nem. A helyszínt nem hagytad el, ezt tudod bizonyítani a fényképekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!