Miért nem indulhat be az autó?
Figyelt kérdés
Adott G astra 1.6 benya este semmi baja reggel nem indul visszajelző lámpák felvillannak de önindító nem is kattan. relé hiba lenne?2023. okt. 9. 07:32
1/8 anonim válasza:
Vagy önindító vagy gyújtáskapcsoló vagy aksi vagy bármi
2/8 anonim válasza:
Aksi szerintem.Vagy tönkrement vagy nem tölti újra a generátor akkor viszont a generátor a ludas. De ha este indul reggel nem akkor nem biztoa h az aksi a baja.Passz
3/8 anonim válasza:
Hűvösebb van, a döglődő aksik hidegben már nem indulnak.
4/8 krwkco válasza:
Ha az akksival van baj (vagy a kábeleivel, csatlakozásaival), akkor az indítózási kisérletkor az égők teljesen elhalványulnak. Kialszanak. Pl. ha hagyományos izzós belső világítás van, akkor érdemes felkapcsolni és úgy letesztelni.
6/8 A kérdező kommentje:
meg lett a hiba megkocogtattam az önindítót és beindult ilyenkor mi lehet a baj érintkezés vagy a szénkeve ragadt be? de akkor is kéne valami kattogó hangot adija ha indítózok nem?
2023. okt. 9. 11:01
7/8 anonim válasza:
Akkor az önindítóval lesz gond.
Pontosabbat csak megbontas után.
Lehet szenkefe, lehet, hogy csak ki kell ganyezni.
8/8 krwkco válasza:
"meg lett a hiba megkocogtattam az önindítót és beindult ilyenkor mi lehet a baj érintkezés vagy a szénkeve ragadt be? de akkor is kéne valami kattogó hangot adnija ha indítózok nem?"
Az önindítóban van egy elektromágnes, ami előre löki a lendkerékhez kapcsolódó kis fogaskereket (bendix) és egyben zárja a nagyáramú áramkört a motorhoz. Ez szokott elszennyeződni és beragadni. Régebben a lekiismeretes autóelektromos szakik ilyenkor szétszedték és megtisztították az önindítót. Mostanában nem tudom, mi a szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!