Sajnos vettem egy autót hogyan adjam el?
Nagyon buta voltam, engedtem a csábításnak egy 2005-ös Ford Focust vásároltam 600 ezer forintért. Kicseréltettem a vezérlést ami átugrott okát nem tudom miért, de megtörtent. Most meg lett csinálva ez 230 ezer forintomba került. De az autóba jobb hátul a labtérben áll a fagyálló, új gumik és motortartó bak csere után ráz menet közben a kocsi. Nincs kedvem vele foglalkozni és még meg sem szoktam, szedán, nem tudok vele tolatni mert nem látom a végét, meg olyan nagynak tűnik , de nem az szóval meg sem tudtam szokni 1500km után innentől szerintem nincs más út mint az eladás. De nem merem feltenni a hahura mert felelösséget kell vállalni 1 évig ha eladom, én honnan tudjam mi bajai vannak még?
Adjam le a bontóba? Kereskedésbe adjam?
Hát ha ez neked nagy akkor neked nem való autó.
Meg aztán nem is értesz hozzá, csóró is vagy úgy hogy hagyd ezt.
2-es a PTK írja elő. Keress rá, rengeteg helyen írnak róla.
Ezt ne úgy képzeld el, hogy bármi baromsagért vissza lehet vinni. Nagyjából bizonyítani kell, hogy régi hibáról van szó.
"felelösséget kell vállalni 1 évig ha eladom"
Mióta kell 1 év teljes körű garanciát vállalnia magánszemélynek egy használt kocsi eladásánál? Ha valaki vesz egy használt autót, kihajtja a belét, nem tölt bele olajat, stb., akkor egy év múlva visszahozhatja, hogy tönkre ment, adjál neki ingyen egy másikat, vagy vedd vissza teljes áron a roncsot?! :O Ha ez így lenne, nem lenne értelme semmilyen használt kocsit eladni. Mert ez szigorúbb garanciális kötelezettség, mint egy új autónál. Ott legalább minden új, használatlan rajta + előírják az időszakos ellenőrzéseket.
Én tavaly tavasszal adtam el az egyik autómat, akkor még semmi ilyesmi garanciáról nem volt szó. A szerződés nyomtatványban valami olyasmi szöveg volt, hogy az eladó meggyőződött az autó állapotáról és azt tudomásul is vette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!