Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az álom autó ami néha rémálom?

Az álom autó ami néha rémálom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 27 éves pasi vagyok. Van egy prémiumnak nevezhető (japán) autóm ami régóta az álmom volt. Nagyon szeretem viszont mostanában előjöttek rajta kisebb-nagyobb problémák. Jövőhéten viszem egy márka specifikus szerelőhöz aztán kiderül mennyit kell rákölteni. Viszont a fél év alatt amióta megvettem ennyit még autón nem stresszeltem ,hogy ez a hang honnan jött és hasonló baromságokon. Sajnos úgy alakult az életem ,hogy nemrég költöznöm is kellett mivel párommal szétmentünk. Egyre jobban agyalok ,hogy most nem nekem való ez az autó. Minden javítás vagy alkatrész többszöröse egy átlag autónak illetve a fogyasztása is 10-11 liter körüli ami 100as benzinből kerül bele. Tehát a kérdésem az lenne ,hogy ti kitartanátok az álmaitok mellett vagy eladnátok amíg viszonylag egyben van és egy jóval kisebb fenntartási költségű autót választanátok? Hozzáteszem ,hogy jelen állapotában kb 2.5-3 millióért tudnám eladni és mondjuk 7-800 ezerért vennék egy kisebb autót inkább. A fennmaradó összegből a tartozásaim is letudnám illetve még maradna is ami nagyon jól jönne. Sajnos anyagi gondok miatt a "munkába járós" autó sem opció mivel nincs miből. Nagy dilemmában vagyok kérlek segítsetek reálisan dönteni. Vagy várjam meg mit mond a szerelő?
2023. okt. 8. 22:34
1 2
 11/20 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Az IS sorozat azért nem egy LS széria, hogy ilyen rohadt drága legyen a szervizelés. Lehet lehúznak/tak a szervizesek? Vezérlés, gondolom láncos, ha cserélni kell, akkor már gatya a motor. Ilyenen ne járjon a fejed feleslegesen.

Anno nézegettem én is az IS250-et, de végül Mazda 6 lett belőle. Hasonló, de valamivel olcsóbb volt. (Dizájnban is kicsit jobban bejön a Mazda nekem, de lényegtelen. )

Az a baj a helyzeteddel, hogy megvetted, gondolom hitelre a kocsit, pénzed nem igen maradt, és még gond is van vele, ezért stresszelsz. Nem maradt pénzed.

Ilyenkor az embert minden zörrenés, oda nem illő hang zavarja és jár az agya, mi okozhatja. Sokszor csak beképzeled, legalábbis nálam volt olyan, mikor kicsit meghajtottam az “új” autót, utána valamit furának éreztem, pl váltót, kuplungot, futóművet, most, hogy eltelt 8 év, már nincs ilyen érzésem. Szóval ne idegeskedj és nem kell feltétlenül eladnod. Valahogy érd utol magadat. A fogyasztással azért tisztába lehetnél, ha ez fontos, akkor ne ekkora benzines autót válassz, de az élmény megfizethetetlen. 🙂

2023. okt. 9. 07:46
 12/20 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ja, 100-as benzin, én is pár hónapig csak ezt tankoltam bele miután megvettem a kocsit, aztán néha nem volt a kúton, és lassan leszoktam róla, most már ritkábban, de néha kap csak 100-ast. Nem gond.
2023. okt. 9. 07:49
 13/20 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Eleve ott a probléma hogy olyan autót vettél amit nem engedhetsz meg magadnak. Miért? Nekem Nissan Navara lenne az ideális vagy álom autó. De Dacsia Dustert vettem mert ezt tudtam kifizetni kp-ben. Én szeretem ezt is. 4 éve megvan a kötekezőkön kívül nem köktöttem rá.
2023. okt. 9. 17:31
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
700 ból középkategóriás pedeleket kapsz. Droll!
2023. okt. 11. 13:26
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
#13: Azért, mert a kérdező nem egy közlekedőedényt akart, hanem voltak más elvárásai is az autóval szemben. Ennyi az oka. Persze, vehetett volna ő a szükséges kategória aljáról valamit, de ő ennél többet akart kihozni a helyzetből, mert erre volt igénye.
2023. okt. 12. 06:57
 16/20 NTBS ***** válasza:
Várd meg a szerelő véleményét!
2023. okt. 12. 16:00
 17/20 mindentudó99 ***** válasza:
70%
#15 Na a magadfajtának nincs a fizetésből már 21. -én és ez a társadalaom egyik nagy problémája is. Többet akar mutatni annál mint amire telik. Számolatlanul írnak ki ide kérdéseket hogy vettem egy àlomautöt ( lerúgott verdát sok esetben) aztán az első szervíznél fél millás számla lesz amit nem tudnak kifizetni. Mert nem telik rá. Az ember addig nyújtózkodjon ameddig a takaró ér. Ha erre nem képes ne panaszkodjon.
2023. okt. 12. 16:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Kedves mindentudó itt az a probléma ,hogy mivel párommal szétmentünk nehezebb anyagi helyzetbe kerültem , kb fél éve van nálam az autó és eddig amit kért mind ráköltöttem illetve ott a tankolás ami havi 50 körül áll meg. Tehát félre értelmezted a kérdést itt nem arról van szó ,hogy egy ruppótlan senki lennék hanem a biztonsági játékról mondván kisebb autó kisebb fenntartási költség. Aztán belegondolva ha veszek egy másik autót ennek a negyedéért ott pl egy ütközésnél imádkozhatnék a jó istenhez . Lehet olcsóbb lenne mint ez ,de ki tudja azon mi lesz a vásárlás után 1-2 hónappal "hirtelen" cserés. Na meg a kényelem is egy fontos szempont. Talán majd az isten megbocsájtja végóráimban ,hogy nem helyi járatos busszal jártam életem végéig a spórolás jegyében. Ui.: nem egy lerúgott fost vettem illetve alapvetően sem problémás autók mint a hasonló korú német kollégái , persze ott sem lehet általánosítani.
2023. okt. 12. 21:57
 19/20 mindentudó99 ***** válasza:
És akkor végül is mitévő leszel?
2023. okt. 13. 01:09
 20/20 anonim ***** válasza:

#17: Ezt hogy sikerült összehozni? De tényleg érdekel, hogyan sikerült ekkora baromságot ilyen tudatosan felépíteni. Van mit enni, van miből kifizetni a szervízt. Tud, van aki képes megkeresni a rávalót. Valószínűleg több van a fizetésemből 21-én, mint neked utalás másnapján. Nem is értem miért kell vergődni. Megkérdezted miért, megválaszoltam miért. Van akinek 4 kerékre van igénye, van akinek többre. Ennyi az oka, az, hogy te ezt személyes sértésnek veszed, az kicsit érdekes. Én is gyárthatnék lázálmokat, hogy vajon miért. De írd le nyugodtan, hogy miért :D Mert tényleg érdekel, hogy miért. Csak, hogy eleget szóismételjek

2023. okt. 13. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!