Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 évesen hogy ban valakinek...

20 évesen hogy ban valakinek 3 milliós kocsija?

Figyelt kérdés
2023. okt. 8. 16:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
#11 Mert ha megkeres 250-300-350-et és abból bead 50-et akkor nem tud spórolni vagy mi? De vannak szülők, akik kifejezetten nem kérnek pénzt a gyereküktől, mert nem szorulnak rá, attól még ő kereste meg a kocsira a pénzt.
2023. okt. 8. 19:53
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

#12 Nem mondtam, hogy nem ő kereste meg a pénzt, csak azt, hogy az autó ajándék volt szülőktől, mert ha félre tesz pl. havi 200-at, akkor a 3 milliót összeszedi 15 hónap alatt, de ha fizetnie kell és csak havi 100-at rak el, akkor az rögtön 30 hónapra ugrik. Szóval a pénzt ő kereste meg, de a szüleinek köszönheti, hogy nem kell fizetnie és sokkal hamarabb megveheti az autót.

Amúgy meg nem arra gondoltam, hogy ha otthon beadna 50-et, hanem hogy nem otthon lakna. Ha elköltözne, akkor az már egy "picivel" több lenne, mint 50 és rögtön nem lenne autó nemhogy 15, vagy 30, de 50 hónap múlva sem.

Tehát: köszi apu, köszi anyu.

2023. okt. 8. 20:05
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Jó ennyi erővel köszi anyu, köszi apu, hogy felneveltek, kijárhattuk az iskolát, stb., mert valakinek ez sem adatik meg. Ezek teljesen normális dolgok, ha jó szülők, és nincsenek rászorulva, 20 évesen még simán lakhat otthon a gyerek, attól még az lehet szorgalmas, dolgozhat stb. Úgy írjatok, mintha ez akkora gond lenne.. Az sem baj ha megveszik a szülők a gyereknek, ha nem egy semmirekellő, aki felvág a szülei vagyonával..
2023. okt. 8. 20:14
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

#14 "ennyi erővel köszi anyu, köszi apu, hogy felneveltek, kijárhattuk az iskolát, stb."

IGEN BAZMEG, KÖSZI ANYU ES KÖSZI APU HOGY NORMALISAN FELNEVELTÉK!

Te most szórakozol velem? Szerinted nem kell egy gyereknek köszönettel tartozni? Te nem becsülöd meg, amit kaptál tőlük (vagy ha nem kaptál, akkor nem gondolod, hogy HA kaptál volna, akkor azt megköszönnéd és megbecsülnéd)?

És amúgy senki sem mondta, hogy ez feltétlenül baj. Én csak annyit mondtam az elején is, hogy 100-ból 99-ben szülők van az autó. Olyat nem írtam, hogy ez egy megbocsáthatatlan bűn.

2023. okt. 8. 20:24
 15/21 anonim ***** válasza:
54%

Ebben a témában a "szülőknek köszönheti" kifejezést pejoratív értelemben szokták használni. Ahogy kb te is írtad, és erre írtam, hogy ugyanannyira köszi, mint amennyire felneveltek.. Nyilván azért is köszönettel tartozunk, de arra még sem szokták pejoratívan mondani, hogy köszönd meg anyunak meg apunak..

Ez a 100-ból 99 meg max a 10+ millás kocsinál igaz, nem az 1-2-3 milliósnál.

2023. okt. 8. 20:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván kell a szülők segítsége, akár nevelésben, akár jogsiban, lakásban, stb.. az autó árát másképp nem szedi össze ennyi idősen sztem. Ugyan nekem nem kellett pl diploma, de buszhoz a D jogsit sem lehet ennyi idősen letenni.
2023. okt. 8. 20:33
 17/21 anonim ***** válasza:
72%

#16 "a "szülőknek köszönheti" kifejezést pejoratív értelemben szokták használni"

Ha te így használod, az a te dolgod, elég szomorú, de ne általánosíts, nincs itt semmilyen "szokás". Egy normális családban a szokás az, hogy segítitek egymást. Ebben semmi szégyellni való nincsen, ebben semmi pejoratív nincsen. Ezt te hoztad fel, hogy rossz dolog, úgyhogy ne háríts.

2023. okt. 8. 20:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Én miért használnám úgy? Pont azt mondom, hogy ezek tök normális dolgok, én is ha majd megtehetem akár meg is veszem a gyerekemnek a 3 milliós kocsit.

Szerinted az itteni "anyuci, apuci megvette neki" szövegek nem pejoratív értelműek? Ha dolgozik és megvette magának, de mellette otthon lakik, akkor azt a szüleinek köszönheti, hogy otthon lakik és nem kell mondjuk semmit fizetnie, de a kocsit azt magának köszönheti, mert megdolgozott érte... Ez olyan, mintha egy tök sikeres vállalkozónak, aki 30 éves korára sikeres, és milliomos lesz, annak azt mondanánk GÚNYOSAN, hogy apucinak meg anyucinak köszönheted, mert 20on éves koráig otthon lakhatott, hogy beindítsa a vállalkozását. Nyilván sok mindent köszönhet ténylegesen a szüleinek, de attól még saját erőből eljutott oda, ahova mások nem, akiknek szintén adott volt a helyzet.

2023. okt. 8. 20:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg kapta, orokolte.

Kozepiskolaban volt 2 osztalytarsam is aki 2-3 eves autot kapott ajandekba a szuleitol. Ritka ez de valos jelenseg

2023. okt. 8. 23:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Apuci megvette
2023. okt. 9. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!