Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olyan problémám van, hogy...

Olyan problémám van, hogy Renault megane 1,5 dci injection a controler hiba üzenetet ír ki, villog a narancssárga szerviz kulcs is és el megy az erő! Tudja esetleg valaki, hogy mi okozhatja a hibát?

Figyelt kérdés

2023. okt. 5. 21:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
8-as valaszoló, igen lehet, hogy az segítene ha le írnád Nálad mi volt a baj
2023. okt. 6. 10:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Tele van a net hasonló hibákkal. Lehet befecskendező, üzemanyag szivattyú hiba, egyszerű szűrődugulás, de találtam olyan videót, ahol a részecskeszűrő nyomásesés szenzor okozta a hibát, másnak légtömegmérőt kellett cserélni. Olyat is olvastam, hogy levegőbuborékok kerülnek az üzemanyagrendszerbe, és ezt valaminek a beépítésével kiküszöbölik, de az alkatrészhez a link már nem él. Van aki nem engedi fele alá csökkenni a tank szintjét, és így nem jelentkezik neki a hiba. Állítólag a levegő csövek repedése is okozhat hasonlót.

Egy jó szerviz nélkül csak találgatni lehet. Érdemes lenne olyan szakit keresned, aki ezeket a motorokat vágja, és tudja, mit kell keresni. Amit tudsz, nézz át magad! Üzemanyag nem szivárog sehol? Az üzemanyag és levegő csövek épek, nem repedezettek? Szűrők tiszták?

2023. okt. 6. 12:03
 13/13 A kérdező kommentje:
12-es köszönöm szépen, nagyon korrekt válasz! Kb. 2 hete volt szerelőnél az autó utána kezdődött a baj! Viszont az üzemanyag szűrő elég rég volt cserélve és arra is gondoltam, hogy az lehet a gond
2023. okt. 6. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!