Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan - megbízható/könnyen...

Van olyan - megbízható/könnyen szervízelhető - hobbiautó max 1,5 millióért, amivel tuti megnéznek az utcán? (pozitív értelemben)

Figyelt kérdés

Megbízható alatt nem is azt értem, hogy olajcserén kívül mást ne költsek rá, hanem azt, hogyha fél évente felújítás gyanánt ráköltök pár százezret (duzzogva belefér az első 1-2 évben főleg, hogy alig tervezem az elején hajtani), akkor 4 év múlva (relikviának szánom) ne hagyjon ott az út szélén egy 200 km-es hétvégi hegyi kiruccanáson illetve ne kelljen a világ végére járnom alkatrészért/szerelőért.

Eddig Mini Cooper-ben gondolkoztam, de sajnos nagyon megbízhatatlan és drága a fenntartása, ahogy olvastam.

Kihalt márkák modelljei is iszonyatosan tetszenek (MG ZR, Saab 9-3, Rover 75), de nem tudom ezeknek is mekkora a fenntartása. Valamint a PT Cruiser is irtó pofás, de sajnos úgy tudom az is betegágy.

Az biztos, hogy nem egy tucat Opel/BMW/Toyota autóra vágyom, szóval bármilyen németet/japánt nyugodtan ki is lehet zárni. MX-5-ből is annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, egyáltalán nem vall egyéniségre.

Talán még a Lexus egyedi a japán közlekedőedények között, de nem tudom a régebbiekkel (nem hibrid) mennyi baj van.

2023. okt. 1. 15:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azért, mert ritka, nem fogják megnézni. Az MG az első lámpáját leszámítva egy sima hatchback, mint a Golf, a Clio, stb. Semmi extra nincs benne. A Saab pedig még hétköznapibb kinézetű.

A Mini sportos, de az meg nemhogy a 1,5 millába nem fér bele, hanem a 4-5-be sem. Főleg a kompresszoros.

2023. okt. 2. 09:40
 12/19 veterán vas ***** válasza:
100%
Ezért az összegért kaphatsz olyan autót ami megbízható/könnyen kezelhető, de azokat kommersz tucat-autónak hívják, vagyis nem tudsz "pozitív bámulatot" kelteni.
2023. okt. 2. 10:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, én a következőt ajánlom, tutira kevés van belőle és egyedi megjelenésű: Hyundai Veloster. Egy kupé aminek az egyik oldalán kettő, a másikon egy ajtaja van. Bár "csak" 140 lóerős, és csakis évvel a szívó benzines 1.6-ossal gyártottak. Annyira nem is öreg konstrukció, kb 2010-ben mutatták be. Ebből max kettőt láttam életem során

...

2023. okt. 2. 12:35
 14/19 anonim ***** válasza:

#13 Oké de azt ugye tudod hogy a lehető legolcsóbb használtautón 2,8 millió forint?És senki nem fogja "úgy" megnézni ahogy a kérdező akarja,az is csak egy átlagos ferdehátú aminek lecsapták a hátulját,àtlag ember nem veszi észre.

Tök jó hogy a nagyeszűek lepontozták a válaszomat amiben elmondtam hogy nincs ilyen autó de senki nem tudott alternatívát mondani.Nem létezik olyan kocsi 1,5 millióért amit megnéznek az emberek,sportos,jól megy pályán,megbízható,nem kell túl sokat rákölteni és minden alkatrész rendelkezésre áll.

2023. okt. 2. 13:49
 15/19 veterán vas ***** válasza:

#14.

Valami hasonlót tartalmazott az én válaszom is(#12).

Lehet, hogy az sem tetszett sokaknak, de attól még igaz.😜

2023. okt. 2. 16:34
 16/19 A kérdező kommentje:

"A Mini sportos, de az meg nemhogy a 1,5 millába nem fér bele, hanem a 4-5-be sem. Főleg a kompresszoros."

Szóval egy majdnem 20 éves autót nem lehet 4-5 milla alatt venni ami hahu-n max 2,5 millió (az is a fancy cabrio kevés km-rel).

Kérlek adj abból amit szívsz.

[link]

[link]

2023. okt. 3. 19:46
 17/19 A kérdező kommentje:

Bocs nyilván a legfontosabb infót kihagytam:

A kompresszoros MINI-t csak 2006-ig gyártották és abból 2,5 millió a kínálat teteje.

2023. okt. 3. 19:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Szívni nem mi fogunk vele, hanem te. Mert se nem annyira megbízható, se nem könnyen szervizelhető, de még csak meg sem fordulnak utána.

[link]

2023. okt. 3. 19:53
 19/19 veterán vas ***** válasza:
Olvasom, ahogy nagyfiúk dobálóznak a 4-5 millióval, de ha nem tűnt volna föl, a kérdés max.(!)másfélről szólt. 😃
2023. okt. 4. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!