Egy benzines, 1.6-os motorral szerelt személyautóba milyen akkumulátort érdemes venni? 45,55,vagy esetleg 64-72 ampereset?
Ez az autó 8 éve van nálam,amikor megvettem egy 45 amperes volt benne, de pár hónapon belül megadta magát, bár nem tudom hogy mióta használták vele..
Aztán én vettem bele egy vartát 55-most, ami bírt 5 évet. Utána vettem bele valami magyar gyártmányút ami, most adta meg magát 2 év elteltével..
Most megint veszek bele, az biztos hogy nem ilyet mint legutóbb, de ha már veszek, hány amperos a legoptimálisabb?
"Egy benzines, 1.6-os motorral szerelt személyautóba milyen akkumulátort érdemes venni?"
Amekkora belefér az akkumulátor helyére. Azon belül, amekkora gyárilag benne van. Vagy ha ezzel nem vagy elégedett, mert extra fogyasztóid vannak, akkor -a lehetséges fizikai méreteket figyelembevéve- minél nagyobbat.
Az élettartamot a méret nem fogja befolyásolni. Csak az akkumulátor minősége, a használat normál vagy rendellenes módja és a szerencse.
Gyári méret és specifikáció.
Ezen belül minél nagyobb az indítóárama annál boldogabb leszel ha komoly hidegek jönnek.
Nálam a Varták beváltak, de átlagosan 5-7 évnél többet azok sem bírnak.
Ha a magyar jász plasztik volt akkor még a 2 év is csoda.
56ah bőven elég de én inkább Exide márkát vennék... vagy Banner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!