Olcsóbb autót vennél ami többet fogyaszt vagy drágábbat ami kevesebbet?
X autó, 1,6 millió Ft, átlagos állapotban, 7-9 litert fogyaszt használattól függően. Y autó 2,3 millió Ft, szintén átlagos állapotban, 5-7 litert fogyaszt használattól függően.
Közel azonos évjáratok. Nálatok mik a szempontok? Melyiket választanád?
Azok az emberek akik megpróbálják eljatszani azt hogy nemszámít a fogyasztás akik mindíg 20.000-èrt tankolnak álltalában. Ès hó második felèben megy a vakarózás hogy miből kène tankolni. 😆
Pesze ezt senki nem fogja bevallani mert a menőfaktor nem engedi!
Nekem vannak munkagèpeim teherautóim ,nekem autó asszonynak autó ,hobbi autó.
Kisvállalkozó vagyok.
Bizony megválogatom èn is mikor mivel hová megyek ,megèri e vagy nem? stb. Pedig nem vagyok fillèr,b szó.. Csak realista.
11
Bármilyen hihetetlen, vannak emberek akiknek nem számít a fogyasztás. Nekem sem. Te lehet, hogy vakarózol a teherautóiddal, de ne magadból indulj ki.
SOHA nem vettem az alapján autót, hogy mennyit fogyaszt. Sokkal relevánsabb tényező, hogy hány éves, milyen állapotban van, javarészt hol volt használva, stb.
Szerintem sokkal linkebb az, hogy valaki elsorolja a járműparkját, ami bizonyára szép, csak pénze nincs tankolni. Mert ezek szerint neked nincs, ha meg kell válogatnod, hogy mikor hova mivel mész. Szerencsére vagyunk egy páran, akiknek nem kell megválogatni.
Ez a két autó.. az egyik véletlen nem dízel, a másik meg benya?
Nem mindegy hosszú távon 🙂
12,
Neked mi olyan érthetetlen abban, hogy egy ember életében vannak racionális és érzelmi alapú döntései.
Egy normál boltba járós autó vagy egy munkaeszköz igen is legyen gazdaságos. Az egy funkcionális eszköz. Az üzemanyag pont egy olyan dolog, amire a legtöbbet költi ideális esetben az ember az autójára.
Ahogy a 11-es írta, van hobbiautója. Ott gondolom nem vezeti spritmonitoron, hogy mennyit fogyaszt. Az legyen szép, legyen gyors. Más szempontok alapján választotta.
Attól, hogy te egy dologban akarsz mindent, az nem jelenti azt, hogy az úgy jó.
Mindent arra kell használni, amire való. Olyan nincs, hogy valami mindenre jó.
Átlagember vagyok, átlag jövedelemmel. Autóra szükségem van, de csak azért hogy alkalomadtán el tudják jutni A-ból B-be.
1000 km-el számolva, az X autó fogyaszt kb 80 litert. Ez 700 Ft-al számolva 56.000 Ft. Y autó átlag 6 literrel számolva 60 litert fogyaszt, ez 42.000 Ft. A különbség 14.000 ft Y javára.
10.000 km-el számolva 140.000 a különbség. 100.000-nél 1.400.000 Ft.
Namost, látva a tendenciát az üzemanyagok ára inkább felfelé megy mint lefelé, szóval ez a szám csak növekedhet.
Érthető mindkét oldal.
Havi 1000 km esetén nem a világvége az a 14000 Ft. Cserében egy gyorsabb, sportosabb autóban ülsz, amit élvezetesebb vezetni.
A másik oldalt egyáltalán nem érdekli ez az autó dolog. Utazni akar, eljutni A-ból B-be, mobilis akar lenni. Nem akar a tömegközlekedéstől függni.
Te hova sorolod magad? A válaszod alapján a kérdésedre is megkapod a választ, hogy melyik autót vedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!