Olcsóbb autót vennél ami többet fogyaszt vagy drágábbat ami kevesebbet?
X autó, 1,6 millió Ft, átlagos állapotban, 7-9 litert fogyaszt használattól függően. Y autó 2,3 millió Ft, szintén átlagos állapotban, 5-7 litert fogyaszt használattól függően.
Közel azonos évjáratok. Nálatok mik a szempontok? Melyiket választanád?
Felszereltség, kényelem, teljesítmény, kinézet.
Csak fogyasztási adat ismeretében nem tudnék dönteni.
2.3ból már tudsz venni egy kettes priust ami 5 litert fogyaszt vegyesen.
Múlthénen mentünk le vele a Horvát tengerpartra, oda vissza 1500km, 4.9 átlag fogyasztás.
Pedig tele volt 140es tempomat pályával
Nálam a fogyasztás kb. a legutolsó szempont.
Én osztom az 1-es válaszoló véleményét. Én nem ülnék bele egy olyan autóba nap mint nap, amiben nem érzem jól magam, de legalább 2 literrel kevesebbet eszik.
Ha pedig ennyire releváns az a 2 liter anyagilag, akkor az meg teljesen jó mutató arra vonatkozólag, hogy ne tulajdonolj autót, mert nem teheted meg.
Ilyen üzemanyag árak mellett a fogyasztás is szempont ,nem mindegy hogy hetente egy plusz utat is meg tudsz e tenni vagy nem?
Meg a megbízhatóság.. Mert ezek a fsz.om - bsz-om szerelők semmire nem valók manapság csak lehúzzák az èletedet is.
Vagy marad az hogy magad csinálod. de ezek a mostani autók otthon szerelhetetlenek.
A Prius jó ötlet, vagy akár egy Honda Insight. Egy CR-Z sem fogyaszt sokat, az egy picit izgalmasabb.
Ezeknek is megvan a maga "élménye". Nekem járkálós autó esetében fontos szempont, hogy csendes, nyugodt autó legyen. Az automata váltó és ez a könyvtárszoba feeling jó tud lenni, ha pihenten és nyugodtan szeretnél megérkezni.
Hobbiautó esetében persze más a helyzet. Olyat nem kapsz, ami mindenre tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!