Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó fűtés jobb ha alacsonyabb...

Autó fűtés jobb ha alacsonyabb viszkozitású motorolajat használok?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy jobb viszkozitású pl. 10w40 helyett 5w40 vagy pl. 0w40 (persze ha kézikönyv előírja) még jobban teljesít télen a motornak és ezáltal előbb lesz meleg fűtés is, igaz ez?

2023. szept. 25. 18:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Akárki akármit mond, előbb melegszik 🤝🏽😄
2023. okt. 23. 19:43
 12/16 veterán vas ***** válasza:

Kipróbáltam, és tényleg hamarabb melegszik.

Sőt a kézifék is hatásosabb, valamint a pótkerékben is megemelkedett a nyomás 10%-al.

Bizony!🤣

2023. okt. 24. 10:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Ne má’?

Ugye most nem csak szopatol?

Melyik olajat hadználod?

Én nekem most vénusz van benne

2023. okt. 24. 10:28
 14/16 veterán vas ***** válasza:

#13 Akkor ott a hiba!

A Vénusz olajat a régi szovjet autókba szabad használni (pl. M21 Volga. 407 Moszkvics stb.) persze csak akkor, ha előtte tiszai halat sütöttél benne.

Úgy nyugodtan használhatod.

Nekem különben az Azeite Caldeira vált be nagyon.

(ez egy portugál termék, adalékmentes, kissé kesernyés ízű, és 0.3% a savtartalma) 😃

2023. okt. 24. 12:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem mondtam,hogy trabantom vagy mercim van.

Csak egy kis csajka ,kicsit ütött kopott,de még megy.

Igaz a benzint lopom hozzá.

Az azeite-t kipróbálom,állítólag ami keserű az jó a májnak

2023. nov. 7. 01:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Gyártó előírja, hogy milyen olajat kell bele tenni. Az olaj a motor kopását próbálja meg csökkenteni nagy vonalakban. A fagyálló felmelegszik ez pedig kering a rendszerben… ha be kapcsolod a fűtést át tud folyni a fagyálló a belső radiátorba ami átveszi a hőt. Ezáltal tud melegíteni. Ha mégsem melegít akkor egy termosztát csere lehet szükséges. Ezzel egy időben én cserélnék hűtő folyadékot is, meg persze át is mosnám a rendszert. Remélem tudtam nagyjából segíteni.
2023. nov. 7. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!