Autó fűtés jobb ha alacsonyabb viszkozitású motorolajat használok?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy jobb viszkozitású pl. 10w40 helyett 5w40 vagy pl. 0w40 (persze ha kézikönyv előírja) még jobban teljesít télen a motornak és ezáltal előbb lesz meleg fűtés is, igaz ez?2023. szept. 25. 18:51
2/16 anonim válasza:
Nem. Az olajviszkozitástól nem melegszik gyorsabban a fűtés. Olyan olajat tegyél bele, amilyet előír.
4/16 A kérdező kommentje:
De miért nem? Pedig én is azt hittem, hogy ez így van. Mivel a hígabb olaj könnyebben, folyósabban jár mint egy sűrű olaj aminek több idő kell míg folyóssá válik.
2023. szept. 25. 19:33
5/16 anonim válasza:
#4 Mert akkor fúj meleget, amikor a víz meleg, nem amikor az olaj.
6/16 A kérdező kommentje:
Ohh, azt hittem pedig, hogy olajnak van köze hozzá :(
2023. szept. 25. 19:52
7/16 anonim válasza:
Régi autóknál a kipufogódob melegítette a fülkét alulról. Néha visszasírom ezt a megoldást.
8/16 anonim válasza:
Én a helyedben engednék le a hűtővízből,majd 0w40 olajjal feltölteném.
Aztán ha kész felráznàm az autót,hogy jól elkeveredjen és hígabb cucc legyen a kocsidban.
9/16 veterán vas válasza:
Ha jól értem, egyszerű szavakkal az a véleményed, hogy "előbb lesz meleg a fűtés a hígabb olajtól"
Vagyis az olaj viszkozitása és a termosztát bekapcsolási értéke "beszélő viszonyban" vannak egymással?
Gondolta a fene! 🤣
10/16 anonim válasza:
Az olaj és a termosztát nem is egy nyelvcsaládból származnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!