Közterületnek számít egy bárki által járható
üzletsor?
Figyelt kérdés
Most vettem egy robogót, viszont panelban lakom és szeretném fedett helyen tartani. Találtam a városközpontban egy tök jó kis beugrót ami fedve van. Ezen belül ott van egy társasháznak a bejárata, hentes, táska bolt, 20 méterrel arrébb egy patika illetve egy szépségszalon is. A beugróban ahol hagytam a motort, közvetlen a látóhatáron belül csak a társasház bejárata van, egy szépségszalon és a hentes van. Erre ma kaptam egy cetlit, hogy legyek kedves ne ide parkolni, mert ez magánterületnek számít. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy éjjel nappal bárki által bejárható/átjárható ez a kis beugró. Igaza van a hölgynek/úrnak aki hagyta az üzenetet, vagy csak simán szúrja a szemét és el akar zavarni? A fal mellé szoktam tenni, semmilyen helyet nem foglal, illetve direkt egy 10 méterrel arrébb szoktam leállítani és beindítani, hogy még véletlen se zavarjak vele senkit.
Honnan tudjuk? Szerinted ennyi (azaz semmilyen) leírásból tudjuk hogy miről van szó?
2023. szept. 24. 17:37
2/11 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg mond el, milyen infót kellene még mondanom! Egy ilyen lekezelő válaszból nem sok mindent tudok meg.
2023. szept. 24. 17:41
3/11 anonim válasza:
Mégis milyen választ vársz, ha nem ismerjük a helyet? Semmilyen infót nem kell megadnod, mert azzal nem érünk semmit, teljes képet úgysem tudsz festeni. Google maps link kéne, de azt meg úgysem adsz nyilvánvaló okokból. Innentől a kérdés felesleges és normális válasz nem létezik.
2023. szept. 24. 17:44
4/11 anonim válasza:
Igazából valsz magánterület. De ha nem az, akkor se robogóparkoló.
2023. szept. 24. 18:25
5/11 anonim válasza:
Simán lehet magánterület, mert az nem a fal síkjáig tart hanem a telekhatárig, az meg akár méterekre is lehet a bejárattól. Tesóm autóját pl a közterületesek egy társasház elötti parkolóból vitték el, mert az is telekhatáron belüli magánterület volt.
2023. szept. 24. 18:37
6/11 anonim válasza:
Lekérheted a földhivataltól a térkép másolatot, az a biztos.
Nem ismerem a helyszint, így lehetetlen pontos választ adni.
Azt azonban elég nehéz elképzelni, hogy a belvárosban egy társasház/szépségszalon/hentesbolt Bermuda háromszöge, robogók tárolásra lenne kitalálva. 🤔
2023. szept. 24. 19:33
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Lehet nem robogó tárolásra lett kitalálva, ellenben tény, hogy ott semmi vizet nem zavar a motor, a járdának egy piciny részét sem foglalom el, senkinek a mozgását nem akadályozom, nem büdös, nem csúnya, nem ront a látképen, nem hangoskodok vele stb stb.
Itt arról van szó, hogy semmi emberség nincs ebben az országban/világban, még ha nekünk nem okoz senki semmi hátrányt, akkor is ha van lehetőségünk szúrjunk ki vele, de véletlen se segítsünk egymásnak, és ez szerintem nagyon szomorú.
2023. szept. 24. 19:42
9/11 veterán vas válasza:
Abból kell kiindulni, hogy ha valami nincs tiltva, az még nem azt jelenti, hogy engedélyezett.
Tudom kicsit faramuci, de így is lehet értelmezni.
2023. szept. 24. 22:49
10/11 b1812567 válasza:
Látatlanban nem lehet megmondani. De nem csak közterület lehet, hanem közforgalom számára megnyitott magánterület is. Ahol a tulaj mondja meg mit lehet.
De a leírásod alapján valószínűleg simán magánterület.
Valamint a robbanómotoros járművek elhelyezésére tűzvédelmi előírások is vannak, szóval amiatt sem tehetes aárhová.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!