Használt motor nagyobb karbantartása/télire felkészítése?
Helo!
Nyáron vásároltam egy használt motort (Gilera nexus 500ie nagy robogó), lassan tél felé közeledve szeretném szervizeltetni meg felkészíteni télre/következő évre. Nem én fogom csinálni, sajnos nem értek hozzá és jó eséllyel olyan szerszámaim sincsenek.
Én az alábbiakra gondoltam:
Motorolaj + szűrő csere
Légszűrő csere
fékpofák ellenőrzése, szükség szerinti cseréje (ránézésre szerintem a hátsót kéne lassan)
üzemanyag szűrő csere (75e km-t ment a gép, nem tudom volt-e cserélve eddig, ha nem akkor nagyon ráférne)
ezen kívül mit lenne érdemes ellenőriztetni/cserélni? Pl fékfolyadék állapota, szíj ellenőrzése stb?
Egyéb tanácsot szívesen fogadok, előre is köszönöm a válasz(oka)t.
Nekem ami télre tervben van az a telekópolajok cseréje, lenggővilla csapágyazásának zsírzása, kormánycsapágy szokott még kikopni. Tárcsák vstagságára is érdemes rámérni, mert elég keveset enged a gyártó. Nekem pl 0,5mm-t, és lehet a tied is már határon van. Meg ha nem tudni mikor volt cserélve a fékfolyadék, így azt mindenképpen csere a motorolajjal együtt. Nálad a CVT váltót is meg kell nézni, esetleg ott is egy nagygenerál.
Le kell tölteni egy szervizkönyvet, abban leszokták ezeket írni kilométerre is.
1#
Én semmit nem akarok magam csinálni, szervizbe akarom vinni, csak ne álljak ott hülyén, tudjak valamit mondani, mit szeretnék.
"szervizeltetni meg felkészíteni télre/következő évre. Nem én fogom csinálni,"
Köszönöm szépen, lesz minek utána néznem. Egyébként a szerviz korrekt hely, többen is ajánlották nekem, bízom benne (nálam is volt 1-2 apróság amit már megcsináltak rajta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!