Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autót, ami chippelv...

Vettem egy autót, ami chippelve van. Ki lehet venni belőle? Ha igen, mennyiért veszik ki? 1.9PDTDI

Figyelt kérdés

Vettem egy autót, ami nagyon jól megy, de nagy gázadásnál okádja a füstöt, ami engem zavar.

Egyébként akitől vettem, mondta, hogy meg van chippelve, ami érezhető is. Jóval hamarabb fent van 100-on, mint ami gyárilag elő van írva. De ez a koromfelhő mögöttem nagyon idegesítő.

Gondolom miatta jött elő a DPF szűrő . Olyankor jobban megküldöm a szekeret és eltűnik. De elég sűrűn. Megnéztük diag. élő adattal és az egyik henger több gázolajat kap. Már nem emlékszem melyik, de valamelyik szélső.

Ki lehet venni belőle a chippet? Ha igen mennyiért állítják vissza gyárira?

#diesel #Smoke & Charm #1.9 PDTI #Köszi a segítséget!
2023. szept. 19. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Vissza kell rakni/rakatni a gyári programot a motorvezérlőre. Itt nincs fizikailag megfogható "chip". A motorvezérlőn van valami a gyáritol eltérő írt program. +Lehet, hogy az adagoló meg a turbó is meg van piszkálva.
2023. szept. 20. 00:23
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Abból indulva, hogy maga a tuning ilyen 40-400.000Ft közötti kiadás autótól függően, mármint csak a program átírása, így a gyári visszatétele is hasonló kategória egy normális helyen, de ennél az autónál inkább az alsóbb véglet lesz árban.

Ha meg valami sufni helyen akkor 10-20k körül is emgvan.

2023. szept. 20. 00:51
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Érdemes egy normális chiptuningoshoz elvinni, diagra és program módosításra. Manky, La-chip például.
2023. szept. 20. 04:33
 4/6 anonim ***** válasza:
60%

De minek vettél meg egy ilyet?

Egyébként az eladótól kérd el a gyári programot, normális helyen lementik. Bár, ha laikusként is meg tudtad állapítani, hogy sz/rul van megírva, akkor lehet nincs meg. Ahogy előttem írták, vidd el egy normális chip-eshez. De kérj ajánlatot több helyről. Lehet többet kérnek azért, hogy a sz/rul megírtat kijavítsák, mint árlista szerint egy új program írása.

2023. szept. 20. 07:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezed meg a volt tulajtól hogy hol kókányolták meg és ott vissza tudnák csinálni.
2023. szept. 20. 08:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ismered esetleg az autó motorkódját?
2023. szept. 20. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!