Miért nem lehet megállni és megfordulni autóbusz öbölben?
"Mindkettőre nagyon praktikus"
itt a lényeg: túlságosan is praktikus. kicsit is frekventáltabb helyen egymást érnék az utasaikat kipakoló autók.
4. Az önmagával magyarázat valami szenzációs találmány. Azért nem szabad, mert tilos. Zseni vagy.
A közlekedési szabályokban alapvetően nincsenek és, ha, vagy, de, ekkor, akkor stb. Vannak kivételek, de nem sok. Pl. megállni tilos lehet időben korlátozva, vagy távolságban.
Olyan viszont nincs, hogy egyirányú utca reggel. Balra kanyarodni tilos ködben stb.
A buszöböl arra lett kitalálva, hogy a megállóban álló jármű ne akadályozza a forgalmat. Nem forgalmi sáv. És többek között vizsgafeladat az egy íven megfordulás, az ipszilonforduló is. Tehát nem válik lehetetlenné a dolog, ha nem veszed igénybe az öblöt. Ha nem lenne, akkor is megoldanád valahogy.
Kényelmesebb, nem mondom. Én is fordultam már meg így. Tilos, de olyan helyen tettem, ahol napi két busz van összesen, és a faluban is csak 8-10 autó mozog naponta.
Olyan szabályt mint írtam, meg nem nagyon írnak, hogy ha kicsi a forgalom, ha zöld a szemed, ha…, ha… ha akkor szabad.
Mivel a tiltás tűnik fontosabbnak, általánosabbnak, ezért ezt döntötték.
8
Nagyobb eséllyel tartok be valamit aminek értem a mögöttes logikáját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!