Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig parkolhat egy autó...

Meddig parkolhat egy autó közterületen ha ki van vonva ideiglenesen a forgalomból?

Figyelt kérdés
Műszaki az van rajta, csak azért vonattam ki mert jó ideig még biztos nem fogom használni, és nem akartam rá a biztosítást fizetni, ezért így most az utcán áll.
2023. szept. 12. 11:46
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

"Erről a KRESZ – 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet – rendelkezik, amely az 59. § 3. pontjában kimondja, hogy „azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”"

[link]

Fél perc keresés...

2023. szept. 12. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:

ha van rajta rendszám, akkor parkolhatsz.

Akkor van baj, ha a szomszéd megúnja, és lelopja a rendszámot, és rédküldi a köztereseket...

Akkor bizony elviszok.

2023. szept. 12. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ideiglenesen van kivonva, van rajta rendszám, akkor nem vét semmilyen szabály ellen. Ha társasházi lakásban lakik, nincs saját telke, akkor a harmadikra nem tudja felcipelni a hátán.

A csalási házam előtt több mint egy évig dekkolt egy hivatalból kivont, lejárt műszakis autó. Igaz akkor a covid miatti veszélyhelyzetre hivatkozva nem vitte el a helyi közterületfelügyelet.

2023. szept. 12. 12:25
 4/7 A kérdező kommentje:

De azért annyira penge még sem voltál, hogy értelmezni is tudd a szöveget. A cikk ugyanis ezzel kezdődik:

"Gyakori tévhit, hogy a lejárt műszaki engedéllyel rendelkező gépkocsikat nyugodtan az utcán lehet hagyni, ha azzal KRESZ-szabályt nem sértve várakozunk."

Pont ezért írtam, hogy van rajta műszaki, vagyis akkor ez nem vonatkozik rá!

2023. szept. 12. 12:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Természetesen a rendszámot is rajta hagytam😅

Köszi a válaszokat, akkor elvileg maradhat. Egyébként itt aztán nincs útba senkinek, nem egy forgalmas hely ahol verseny van a parkolásért..

2023. szept. 12. 12:28
 6/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Nézz utána mert szerintem a biztosító behajtja visszamenőlegesen is a biztosítás árát.
2023. szept. 12. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Addig maradhat az utcán, amíg van rajta műszaki. Utána először felszólítanak, aztán elszállítják.
2023. szept. 12. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!