Vajon miért nem tudtam vezetés közben a 5 -ből 4-esbe visszaváltani?
Szóval városon kívül 5-ösbe vezettem, majd beértem egy kisebb településre, ahol vissza szerrettem volna váltani 4-esbe, de csikorgó hangot adott a váltó, és mintha elakadt volna. Közben pedig bekellett kanyarodnom egy mellékútra, így 2-esbe próbáltam átváltani , ami sikerült is.
Mitőll lehetett ez a ,,beakadás" ?
Én amikor vettem az automat, az osztrák autoklubnál átnézettük (Bécsben vettem). Ök mondták 60€-ért, hogy minden ok.
2 héttel késöbb autópályàn nem tudtam én sem 5-böl 4-be visszaváltani, mert elakadt a váltó. Mivel pont lassult a forgalom, a 3-as mégoptimálisabb volt.
Elvittem az autót kupplungcserére, mert már eléggé fent fogott, ahol a szerelö szerint 2dl olaj volt a váltóban.
Megcsinálta, elhoztam, eltelt 2000km azóta. Most már simán vissza tudok váltani 5-böl 4-be, sehol nem akad a váltókar.
Én ebböl azt szürtem le, hogy a váltóolaj volt kevés és ez okozhatta a vàltokar elakadását.
Csak egy tipp, nem vagyok szakértö.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!