Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új autómba eddig minden...

Az új autómba eddig minden szervíznél Castrol 0W20 olajat tettek, de a szerelő mást mondott?

Figyelt kérdés
2 hete vettem a kocsit, Ford Focus 2014 1.0 Ecoboost, 144.000 km, és eddig Castrol 0W-20 motorolaj volt beletöltve a könyv szerint (ezt még az előző tulaj szervíze vezette), a szerelő akihez én járok viszont azt mondja, hogy ez legtöbb esetben kamu. Viszont gyárilag 5W-20 menne bele. Most attól félek, hogy nem azt fogja belerakni a szerelőm, mert ő általában 10W-40-et rak, vagyis az eddigi kocsimba azt rakott, Ford Fiesta 2004 1.4 Duratec, 254.000 km (gyárilag ebbe 5W-30 menne, de ő eddig mindig 10W-40-et rakott?). Most akkor hogy van ez?
2023. szept. 7. 13:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Jó ez a mannol csak ne az olajshop.hu-tól vedd.
2023. szept. 7. 15:31
 22/33 anonim ***** válasza:
#20 Mert nem hirdetik mindenhol is. Nincs marketingjük tulajdonképpen, ezért tud olcsó lenni. Bármelyik megbízható boltból, oldalról veheted.
2023. szept. 7. 15:34
 23/33 anonim ***** válasza:

Csak az olajshop a legdrágább oldalak között van :D

Kovácsautó, Kauffer 20-25%-30%-al olcsóbb olajokban minimum.

2023. szept. 7. 16:29
 24/33 A kérdező kommentje:
Voltam olajcserén. A szerelő le akar beszélni erről az olajról, és csak a 10W40-et vagy az 5W-30-at akarja nyomatni, azt mondta, hogy tessék itt egy új 2018-as Citroen, amit már egy hete csinált, az egész autó motor tönkrement, elvileg 1500 euró lesz csak a javítása, és amikor szét volt szedve a motor mutatta, hogy amilyen folyós ez a 0-ás olaj, teljesen tönkretette a motort, és már nem egyszer találkozott ilyen esettel, hogy nyáron a 0W-20 feladta magát és kigyulladt, nektek erről mi a véleményetek? Azt mondta, hogy az 5W-20 egy fokkal jobb (ezt terveztem bele rakni), de ez a kézikönyv Kanadára, Amerikára, és az ottani helyekre szól főleg, ahol hidegek vannak, azért írják elő ezt az 5W-20,at és a 0W-20-at, az az 5 éves Citroen pedig ahogy szét volt szedve a motor az olaj állandóan folyt mindenfelé belőle, és elvileg teljesen tönkretette. Én nem értek hozzá, pontosan megfogalmazta, de nem jól jegyeztem meg. Ti mit gondoltok erről?
2023. okt. 5. 17:23
 25/33 anonim ***** válasza:
Baromság, egy szerelő nem okosabb a mérnököknél, akik tervezték a motort és milliárdokat költöttek a tesztelésre. Olyat tegyél bele, amilyet előír a kézikönyv. Aztán lehet hogy magának akar csinálni munkát, mert jóval gyorsabban kopik a motor, ha nem a megfelelő olaj van benne.
2023. okt. 5. 17:29
 26/33 A kérdező kommentje:
Én elviszem neki az olajat, remélem azt rakja bele, nem csak ráírja azt közbe mást..
2023. okt. 5. 17:52
 27/33 anonim ***** válasza:
#26 Én tuti máshoz vinném ezek után, vagy megvárósan cseréltetném vele, hogy mit rak bele. De inkább előbbi. Ha ennyire nem ért hozzá, akkor máshoz sem. Annyi szerelő van.
2023. okt. 5. 17:54
 28/33 A kérdező kommentje:

Apa és a tesóm is ide járnak már 10-15 éve, és sose volt gond eddig, ezért járok én is ide, eddig amit megcsinált hibátlan volt. Angliában dolgozott 35 évet, mint autószerelő, versenypályán.

Már 1983-ban űzte az ipart, a legelső autóktól kezdve :D szóval nem hülye az biztos, csak az olajakkal áll így valamiért

2023. okt. 5. 17:59
 29/33 anonim ***** válasza:
Amibe nem a 0w20-at írja elő a kézikönyv, abba tényleg nem szabad azt tenni, de neked ezt írja elő, ezt kell belerakni. Lehet hogy nem mondtad neki, hogy ezt írja a kézikönyv.
2023. okt. 5. 18:03
 30/33 A kérdező kommentje:
5w-20 at ír ugye, de a 0w-20at ajánlja az extrém hideg körülmények között. Azt mondta, hogy az 5w-20 egy fokkal jobb, de a nullás olajoktól undorodik
2023. okt. 5. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!