Az új autómba eddig minden szervíznél Castrol 0W20 olajat tettek, de a szerelő mást mondott?
Figyelt kérdés
2 hete vettem a kocsit, Ford Focus 2014 1.0 Ecoboost, 144.000 km, és eddig Castrol 0W-20 motorolaj volt beletöltve a könyv szerint (ezt még az előző tulaj szervíze vezette), a szerelő akihez én járok viszont azt mondja, hogy ez legtöbb esetben kamu. Viszont gyárilag 5W-20 menne bele. Most attól félek, hogy nem azt fogja belerakni a szerelőm, mert ő általában 10W-40-et rak, vagyis az eddigi kocsimba azt rakott, Ford Fiesta 2004 1.4 Duratec, 254.000 km (gyárilag ebbe 5W-30 menne, de ő eddig mindig 10W-40-et rakott?). Most akkor hogy van ez?2023. szept. 7. 13:32
21/33 anonim válasza:
Jó ez a mannol csak ne az olajshop.hu-tól vedd.
22/33 anonim válasza:
#20 Mert nem hirdetik mindenhol is. Nincs marketingjük tulajdonképpen, ezért tud olcsó lenni. Bármelyik megbízható boltból, oldalról veheted.
23/33 anonim válasza:
Csak az olajshop a legdrágább oldalak között van :D
Kovácsautó, Kauffer 20-25%-30%-al olcsóbb olajokban minimum.
24/33 A kérdező kommentje:
Voltam olajcserén. A szerelő le akar beszélni erről az olajról, és csak a 10W40-et vagy az 5W-30-at akarja nyomatni, azt mondta, hogy tessék itt egy új 2018-as Citroen, amit már egy hete csinált, az egész autó motor tönkrement, elvileg 1500 euró lesz csak a javítása, és amikor szét volt szedve a motor mutatta, hogy amilyen folyós ez a 0-ás olaj, teljesen tönkretette a motort, és már nem egyszer találkozott ilyen esettel, hogy nyáron a 0W-20 feladta magát és kigyulladt, nektek erről mi a véleményetek? Azt mondta, hogy az 5W-20 egy fokkal jobb (ezt terveztem bele rakni), de ez a kézikönyv Kanadára, Amerikára, és az ottani helyekre szól főleg, ahol hidegek vannak, azért írják elő ezt az 5W-20,at és a 0W-20-at, az az 5 éves Citroen pedig ahogy szét volt szedve a motor az olaj állandóan folyt mindenfelé belőle, és elvileg teljesen tönkretette. Én nem értek hozzá, pontosan megfogalmazta, de nem jól jegyeztem meg. Ti mit gondoltok erről?
2023. okt. 5. 17:23
25/33 anonim válasza:
Baromság, egy szerelő nem okosabb a mérnököknél, akik tervezték a motort és milliárdokat költöttek a tesztelésre. Olyat tegyél bele, amilyet előír a kézikönyv. Aztán lehet hogy magának akar csinálni munkát, mert jóval gyorsabban kopik a motor, ha nem a megfelelő olaj van benne.
26/33 A kérdező kommentje:
Én elviszem neki az olajat, remélem azt rakja bele, nem csak ráírja azt közbe mást..
2023. okt. 5. 17:52
27/33 anonim válasza:
#26 Én tuti máshoz vinném ezek után, vagy megvárósan cseréltetném vele, hogy mit rak bele. De inkább előbbi. Ha ennyire nem ért hozzá, akkor máshoz sem. Annyi szerelő van.
28/33 A kérdező kommentje:
Apa és a tesóm is ide járnak már 10-15 éve, és sose volt gond eddig, ezért járok én is ide, eddig amit megcsinált hibátlan volt. Angliában dolgozott 35 évet, mint autószerelő, versenypályán.
Már 1983-ban űzte az ipart, a legelső autóktól kezdve :D szóval nem hülye az biztos, csak az olajakkal áll így valamiért
2023. okt. 5. 17:59
29/33 anonim válasza:
Amibe nem a 0w20-at írja elő a kézikönyv, abba tényleg nem szabad azt tenni, de neked ezt írja elő, ezt kell belerakni. Lehet hogy nem mondtad neki, hogy ezt írja a kézikönyv.
30/33 A kérdező kommentje:
5w-20 at ír ugye, de a 0w-20at ajánlja az extrém hideg körülmények között. Azt mondta, hogy az 5w-20 egy fokkal jobb, de a nullás olajoktól undorodik
2023. okt. 5. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!