Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A legtöbben divatból vesznek...

A legtöbben divatból vesznek elektromos autót?

Figyelt kérdés

A környezetemben én úgy tapasztalom hogy igen. Szinte minden ismerősöm aki elektromos autót vett gazdag és pazarló életmódot folytat, a környezetvédelem pedig cseppet sem érdekli őket. Pedig szerintem ez a két szempont az ami miatt valaki racionális döntésnek tartja az elektromos autót.

Nektek mi a véleményetek? Egyfajta divat lett és azért veszik most sokan?

2023. szept. 5. 12:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

19#

Bocs, de te hülyéztél le engem, én csak az általad leírtakra (#13) mondtam, hogy hülyeség: ugyanis értetlenségedet fejezted ki, miért engedik be a városközpontokba az EV-ket, ahonnan a benzineseket kitiltják: a LOKÁLIS szennyezés miatt. Tehát tényeg üldögélj egy zárt garázsban, a járó motorú kocsid mellett, amíg megérted.

Azt tudom én is, hogy amíg kibányásszák és akkumulátorrá feldoglozzák a fémeket, addig az nagyon sok szennyezéssel jár. És bár én sem szeretnék kobalt, vagy lítiumbánya mellett lakni, ahogy egy kínai akkumulátorgyár mellett sem, amit azért visznek Magyarországra, mert a hatóságok vannak annyira korruptak, hogy félrenézzenek az ellenőrzéseknél.

De amikor kész az autó, akkor az mennyit szennyez? Mert azt írtad, hogy az elektromos AUTÓZÁSSAL járó környezetszennyezés szennyezi a talajt!

A benzines autó? Kőolajbányászat? (Deepwater Horizon?) Kőolaj szállítása több ezer kilométerekre? (Exxon-Valdez?)

Gondolom kőolaj finomító mellett te sem szeretnél lakni, vagy a kertjében termett cseresznyéből enni. Utána még dízelkamionokkal szállítsuk el többszáz kilométerre a benzint, hogy utána elégethesd az autópályán 30 %, a dugóban meg 0 % hatásfokkal, hogy a belőle keletkező széndioxid még évszázadokig a légkörben maradhasson.

Tudom, hogy az áram előállításának is van karbon lábnyoma, de erőművek így is, úgy is kellenek, az energiamix pedig szinte mindenhol egyre zöldebb.

2023. szept. 5. 17:56
 22/26 anonim ***** válasza:

#20 Ilyet nem mondtam. Ha olvasol a sorok között, az a rész magát a tiltást kritizálta. Arra akartam rávilágítani, hogy mennyire értelmetlen idiótaság az egész.

#21 Bár tudom hogy ilyen nem történt, de biztos ami biztos végigpörgettem az összes válaszomat. Soha sehol nem hülyéztem le senkit, legalább hazudni ne hazudj. Innentől nincs is miről beszélni, szia.

2023. szept. 5. 18:16
 23/26 anonim ***** válasza:

#19, 22

"Soha sehol nem hülyéztem le senkit": "ha értelmes embernek tartod magadat, akkor szólj"... "Szóval ha érzel rá kapacitást, akkor szólj" "forrásokkal" ???. "De ha csak az elvakult ostoba csőlátású ócsárolásig terjed az agyi kapacitásod"

És amiben egyetértük: "Innentől nincs is miről beszélni, szia."

2023. szept. 5. 18:54
 24/26 anonim ***** válasza:
#24 És itt hol a lehülyézés? Én nem ismerlek téged. Egyszerűen nem tudhatom, hogy vevő vagy-e az értelmes beszélgetésre. Itt a GyK-n baromi alacsony a színvonal, csupán egyetlen egy válasszal kell feljebb nézni és láthatod hogy milyen szellemi fogyatékosok járnak ide. Igen, neki bátran mondok ilyet, mert ő már bizonyítottan kiérdemelte. Neked nem mondtam ilyet, hanem csupán érdeklődtem, hogy lehet-e veled értelmesen beszélni, vagy pedig időpazarlás. Én nem mondtam hogy bármi lennél, csak megkérdeztem, hogy te saját magadat hogyan látod.
2023. szept. 6. 05:31
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

#25: Bocsánat, ezek szerint én értettem félre a szavaidat.

Szerintem nem érdemes vitatkozni az elektromos autózás környezeti hatásairól. Én biztos nem vagyok szakértője a dolognak, kénytelen vagyok mások elemzéseire hagyatkozni. Mindkét oldal (mármint hogy az benzin v. az EV a kevésbé káros a környezetre) tud hozni forrásokat az igaza bizonyítására, aztán mindenki annak hisz, amelyiket közelebb érzi magához.

És hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: Nem gondolnám, hogy csak a “divat” lenne az oka az autóvásárlásnak, bár bizonyos keretek között ez is kifejezi, hogy ki vagy: valószínűleg más a célközönsége az F150 Raptornak és a Tesla Modell S-nek.

Amiért pl. én vettem: családi házban lakok, napelemmel a tetőn, így az otthoni töltés megoldott. Naponta általában 10-20 km-t autózok, azt is több részletben - a régi kocsim szinte mindig hideg motorral járt. Évente 3-4x max. 400 km-t, de ahol élek, max. 50 km-enként van 150+ kW-os töltő az utak mentén, szóval hosszabb utakon sem kell spórolni, és lassítani a forgalmat.

Megtehetem anyagilag, hogy 2-3 millió Forinttal több pénzem álljon autóban, azért, hogy olyannal járjak amit szerettem volna. Szerethető, hogy csendes, jól gyorsul.

De azt is meg tudom érteni, ha sok embernek nem megfelelő kocsi az EV, elsősorban az anyagiak, illetve a töltési lehetőségek hiánya miatt.

2023. szept. 6. 09:52
 26/26 anonim ***** válasza:

Szerintem legtöbben nem divatból vesznek elektromos autót. Sok ösztönző van, ami segíti az elektromos autót vásárlókat (ingyenes parkolás, támogatás, sok helyen olcsóbb adó is) és a nagyvárosokban fontos, hogy helyben ne szennyezzen illetve kevesebb zajjal üzemeljen egy jármű.

Nehéz megmondani, hogy kinek fogja megérni az elektromos autó vásárlás, mert ahhoz látni kellene, hogy mennyire tartósak és milyen feltételek lesznek a jövőben a feltöltésüknél. Én azt látom inkább, hogy minden téren egyre függőbbé teszik az embereket az állami és nagyvállalati infrastruktúrától, ami a legkevésbé sem tetszik. A jövő majd megmutatja, hogy mennyire fejlődőképes ez a technológia és a gazdasági ill. politikai főszereplők ezt mire használják föl. A kisebb elektromos járművek (e-roller, elektromos kerékpárok stb.) viszont tényleg forradalmasítják a városi közlekedést szerintem.

2023. szept. 30. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!