Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A legtöbben divatból vesznek...

A legtöbben divatból vesznek elektromos autót?

Figyelt kérdés

A környezetemben én úgy tapasztalom hogy igen. Szinte minden ismerősöm aki elektromos autót vett gazdag és pazarló életmódot folytat, a környezetvédelem pedig cseppet sem érdekli őket. Pedig szerintem ez a két szempont az ami miatt valaki racionális döntésnek tartja az elektromos autót.

Nektek mi a véleményetek? Egyfajta divat lett és azért veszik most sokan?

2023. szept. 5. 12:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
30%

#10: ICE-nél azért nem tűnik fel, hogy 10-el gyorsabban mész, mert 30% a top hatásfok, részterhelésen ez még kevesebb is.

A környezzetvédelem arról szólna, hogy addig használjunk egy autót, amíg lehet. Az nem környezetvédelem, hogy 3 évente veszünk 2 tonna veszélyes hulladékot.

A mindenféle ösztönzők es kedvezmények csak az új adófejőstehén technológia elterjedését szolgálják, valójában semmi közük a környezetvédelemhez.

2023. szept. 5. 14:51
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

"Véletlen az, hogy kitiltások idején ők ugyanúgy mehetnek?"

B#zdmeg, ennyire még Te sem lehetsz ostoba. Könyörgöm ne mondd, hogy nem találod meg az összefüggést a "szmogriadó miatti autó kititás" és "az elektromos autók bezzeg mégis mehetnek" között.

2023. szept. 5. 15:03
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
#12 De, találom, csak hülyeség! Most ugattam el, hogy az elektromos autózás nem környezetkímélőbb. Ha kitiltjuk az ICE-ket, mert magas a szennyezettség, akkor az EV-ket is tiltani kéne. Ha az EV tényleg full tiszta lenne, akkor nyilván más lenne a helyzet és nem emeltem volna ezt ki, de nem az. Egyáltalán nem az.
2023. szept. 5. 15:35
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Váó.

Milyen érdekes, hogy az elektromos autók ellen, mindig csak a nagyon egyszerű emberek harcolnak. A NAGYON egyszerűek.

2023. szept. 5. 15:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

#13-as

Nem hülyeség: próbálj meg üldögélni egy zárt garázsban egy járó motorú ICE, vagy egy bekapcsolt EV mellett.

Ha már választani kell aközött, amit te “ugatsz” meg azok között a tanulmányok között, amelyek szerint az EV-k 40-50 E km futás alatt visszahozzák az előállításukat terhelő plusz szennyezést, akkor hajlamos vagyok az utóbbiaknak hinni.

2023. szept. 5. 15:55
 16/26 anonim ***** válasza:
13: vezesd már le, hogy lokálisan mivel szennyezi a elektromos autó a levegőt?
2023. szept. 5. 16:11
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

#14 Váó, milyen érdekes, hogy az "értelmiségi" elektromos autósok SOHA nem tudják tényekkel alátámasztani az igazukat, csak személyeskedni tudnak, mint te is. :)))))

#15 Ha valaki szerint attól környezetkímélő az EV, hogy nincs kipufogógáz, akkor ott alapvető tudással vannak hiányosságok, ez nem szégyen, mind tanulunk életünk során folyamatosan, viszont amíg az alap tudás nincs meg, addig ne akarj belemenni a részletesebb dolgokba.

#16 Oké, levezetem szívesen. Az elektromos autózással járó környezetszennyezés közvetlenül a talajt szennyezi. Azt a talajt, amibe aztán a gabonát, zöldségeket, gyümölcsöket vetik, amit a városban megveszel és elfogyasztasz. Azt a talajt, ami az ivóvízkészleteinket tárolja és a városban elfogyasztasz. Azt a talajt, ami élelmet ad a haszonállatainknak, amelyekből a hús, tojás, tej, stb. származik és a városban megveszed, elfogyasztod. Ott a lokális környezetszennyezés, tessék.

És még valami: a dízeleket szeretném kihúzni a témából, mert az azok által kibocsátott korom rákkeltő, én magam is ellenük vagyok. Viszont a benzinesek esetében nem beszélhetünk rákkeltő anyagokról, amióta nem ólmozzák azt. Keress utána, a mai napig nem találtak rá bizonyítékot, hogy az lenne, 2B kategóriába sorolják. Büdös, meg ilyenek, de az égvilágon semmilyen hosszútávú kárt nem okoz a szervezetedben. Viszont tudod mi okoz hosszútávú károkat? Fentebb leírtam...

Na, akkor mégis melyik a károsabb? Bizony az EV az, nem a benzines ICE. Amíg a látásotok csak addig terjed, hogy "nincs kipufogófüst", addig nincs értelme beszélgetni. Csőlátás.

2023. szept. 5. 16:52
 18/26 anonim ***** válasza:
32%

Taníts, ó mester: hogyan szennyezi a kocsim a talajt?

2023. szept. 5. 17:03
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
#18 Úristen ez még az alapvetőnél is alapvetőbb téma... nézd, ha értelmes embernek tartod magadat, akkor szólj, szívesen beszélgetek róla. Mint látod, MÁSOKKAL ellentétben én nem egy fél mondatos személyeskedő gusztustalan választ írok ide, hanem magyarázok, ráadásul szinte kivétel nélkül tényeket közlök, nem pedig a véleményemet. Szóval ha érzel rá kapacitást, akkor szólj és beszélünk, kérdezz nyugodtan, válaszolok, továbbra is tényszerűen, forrásokkal, amit csak szeretnél. De ha csak az elvakult ostoba csőlátású ócsárolásig terjed az agyi kapacitásod, akkor kérlek szólj még most, hogy ne pazaroljam az időmet.
2023. szept. 5. 17:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
19: szerinted, ha szmogriadókor kitiltanák az elektromos autókat a városból, az hogyan javítaná a város levegőjét?
2023. szept. 5. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!